Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Beauty 13 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Terug in de tijd: deze haarstijlen uit de jaren ’20 zijn weer helemaal on trend

Van fashion en haar tot beauty: er blijven trends van voorafgaande jaren terugkomen and we’re here for it. Zo zien we beautytrends uit de 90’s en modetrends uit de 00’s een flinke comeback maken. Ook haarstijlen uit voorafgaande jaren zijn weer helemaal terug, zoals bijvoorbeeld uit 1920.

Deze coupes gaan way back, maar zijn dit jaar populairder dan ooit.

Haarstijlen uit de jaren ’20

Haarstijlen uit de 90’s en 00’s zijn nog van redelijk kortgeleden, maar haarstijlen uit de jaren ’20 gaan een stuk verder terug. De sierlijke kapsels kosten wat tijd om te maken, maar dan heb je ook wat. Celebrities als Beyoncé en Zendaya zien we regelmatig verschijnen op de rode lopers en the gram met een 20’s inspired coupe.

In 2021 zijn de haarstijlen populairder dan ooit, en dat mag je niet ontgaan zijn. We hebben de mooiste haarstijlen van onze favoriete celebrities uit 1920 verzameld voor een goede dosis inspiratie.

1. Tot de schouders

Een 20’s kapsel hoeft helemaal niet zo heftig te zijn als hoe ze er vroeger uitzagen. Een subtiele coupe waar de krullen tot de schouders vallen en de zijscheiding goed wordt benadrukt is al genoeg om echt die 20’s vibes af te geven.

JEAN-BAPTISTE LACROIX / AFP

2. Moderne 20’s coupe

Het leuke aan haarstijlen van voorafgaande jaren is dat ze worden gedipt in een modern sausje. Ook Lily Collins, de koningin van jaren 20 haarstijlen als je het ons vraagt, weet hier alles van. Ze verschijnt regelmatig op de (virtuele) rode lopers met een kapsel dat is geïnspireerd op de jaren 20, maar dan met een moderne uitwerking.

1920 haarstijlen
ADRIAN SANCHEZ-GONZALEZ / AFP

3. Haarstijl uit 1920 met micro braids

Queen B rockt haar micro braids met een twist: ze zijn zo gevlochten dat het net lijkt alsof ze een moderne versie van een vrouw is uit de jaren 20. De kleine details, zoals de kleine krul aan de voorkant, zijn al genoeg om de jaren 20 uit te stralen. Wij zijn fan.

Robyn Beck / AFP

4. Korte haarstijl

In 1920 waren korte kapsels enorm populair, en dat zie je nu ook weer helemaal terugkomen.

1920 haarstijlen
ANP

5. Diepe zijscheiding

Een groot kenmerk aan haarstijlen uit 1920 zijn de golvende lokken en de strakke (zij)scheidingen. Demi Lovato rockt de 20’s haarstijl met een donkerrode lip.

VALERIE MACON / AFP

6. Subtiele schuine pony

Creëer een subtiele 20’s inspired hairdo met een krul die half voor je gezicht valt. Taylor Swift geeft ons inspiratie.

1920 haarstijlen
ANP

7. Halflange 1920 haarstijl

Wanneer je niet zo’n fan bent van korte haarstijlen, kun je ook prima een 20’s coupe nabootsen met wat langere lokken.

ROBYN BECK / AFP

8. Gekrulde lok

Je kunt al veel met wat bobbypins en wat gel of haarlak. Gigi Hadid rockte deze 1920 haarstijl waar een lok zo was gestijld dat het net leek op een lange krul. We zijn verliefd op deze look.

Miguel MEDINA / AFP

9. Chic

Deze klassieke bob met subtiele 20’s krullen is alles wat we willen dragen.

1920 haarstijlen
ANP

10. Edges

Tegenwoordig zien we veel zwarte celebrities verschijnen met de perfecte edges. Dit is ook iets wat je veel terugzag in 1920. Zendaya geeft ons inspiratie met haar 20’s inspired look.

VALERIE MACON / AFP

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.