Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty 28 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze beautytrend uit de 90’s maakt een grote comeback dit jaar

Diamonds are a girl’s best friend. Daar hoeven we niet meer woorden aan vuil te maken. Nu kan je dat om je hals hangen of in je oren steken, maar je kan het óók op je tand plakken. Je herinnert je deze trend vast nog wel uit de nineties: een diamanten steentje op de hoektand was toen helemaal in. En wie denkt dat dat nu echt niet meer kan, heeft het mis. Deze beautytrend komt weer helemaal terug. Wij zijn fan.

Naast de dunne wenkbrauwen en oogschaduw in opvallende kleuren, gaan we deze beautytrend ook veel zien dit seizoen.

Diamant op je tand aka de tanddiamant

Vroeger had je misschien wel klasgenoten die bij de tandarts vandaan kwamen met een diamant op de tand, ook wel een tanddiamant genoemd. Destijds was het helemaal hot, en toen kwam een periode waarin we de tanddiamant hadden verbannen.

Voor wie denkt dat het nu echt niet meer kan, heeft het mis. Een zilveren diamant op je tand is namelijk terug van weggeweest. We hebben de eerste celebrities ermee gespot en dat betekent maar een ding: jij moet ook een afspraak maken bij de tandarts of orthodontist om een tanddiamant te zetten.

Laten zetten

Het ‘laten zetten’ (ofwel opplakken) van een tanddiamant kan bij de tandarts of orthodontist. Je zou het ook zelf kunnen doen met een kit, maar waarom niet door iemand laten zetten die verstand heeft van tanden?

Bij de tandarts wordt het geschikte plekje – waar de diamant op je tand komt – voorbehandeld en vervolgens vastgezet. Good to know: als je het steentje wil laten verwijderen, ontstaat geen schade aan je gebit. Wel zo fijn. Celebrities als Hailey Bieber en Adwoa Aboah zijn al groot fan van de tanddiamant en delen beelden op Instagram.

Instagram @charlidamelio

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.