Tessa Ham
Tessa Ham Geld 5 jan 2021
Leestijd: 4 minuten

Myrthe (33) bezit genoeg beleggingspanden om nooit meer te hoeven werken (en helpt nu anderen hetzelfde te bereiken)

Beleggen in vastgoed, dat is vast onwijs ingewikkeld. Waar moet je beginnen? En bovendien: moet je daar niet heel rijk voor zijn? Allemaal misvattingen, zegt de 33-jarige Myrthe de Groot. Zij rolde zo’n zeven jaar geleden ‘per ongeluk’ in het vastgoed en startte vastgoedbedrijf Actief. Inmiddels heeft ze zoveel beleggingen gedaan dat ze al vanaf haar dertigste niet meer hoeft te werken voor een inkomen.

“Ik stond een 4 voor Wiskunde en groeide niet op met geld. Als kind was ik afhankelijk van de voedselbank”, vertelt Myrthe aan de telefoon. “Als ik het kan, kan jij het ook”, is dan ook haar boodschap.

Het ontstaan van Actief

Zo’n zeven jaar geleden werkte Myrthe bij een uitzendbureau en wilde ze er zelf één beginnen. Maar daarvoor had ze natuurlijk wel een pand nodig. Ze maakte een afspraak bij een lokale verhuurder. “Dat vond ik van tevoren hartstikke spannend”, zegt ze. “Ik dacht dat ik in een heel statig pand terecht zou komen met rijke mannen. Maar in werkelijkheid was het een ontplofte chaos en veel minder fancy dan ik dacht. Ik ben van nature vrij nieuwsgierig, dus vroeg ik deze man van alles over hoe het daar in zijn werk ging.”

Toen ze na een uur naar buiten liep, wilde ze geen uitzendbureau meer beginnen, maar een vastgoedonderneming. Actief was geboren, een bedrijf dat mensen helpt met succesvol beleggen in vastgoed. Ook juist de mensen die hun eerste stappen in de wereld willen zetten. Als lid van Actief krijg je een vastgoedcoach toegewezen die jou telefonisch of via WhatsApp bijstaat. Dit is je aanspreekpunt en hij of zij fixt alles voor je. Of je nou hulp nodig hebt bij je contract, als je je pand wil verhuren of als je even wil Facetimen tijdens een bezichtiging.

Als lid heb je ook toegang tot de aanvullende diensten, kun je online trainingen en masterclasses volgen en heb je toegang tot het platform. “Ik noem het een soort Facebook voor vastgoedbeleggers”, zegt Myrthe. “Dat vind ik geweldig, want we leren ook allemaal weer van elkaar.”

Niet meer hoeven werken

Naast mensen helpen te beleggen in vastgoed, doet Myrthe dat natuurlijk zelf ook. Inmiddels heeft ze zoveel panden dat ze vanaf haar dertigste niet meer heeft hoeven werken voor een inkomen. “Actief is echt mijn hobby”, zegt ze. “Ik vind het leuk en belangrijk om anderen te laten zien hoe makkelijk en snel dit eigenlijk kan gaan.”

Het is namelijk Myrthe’s stellige overtuiging dat werkelijk iedereen kan beleggen in vastgoed. Ook als je geen enorm startkapitaal hebt, of als je niet goed bent met cijfers en financiën. “Ik kan het ook, en ik ben echt niet veel slimmer en rijker dan iedereen”, zegt ze. “Als kind was ik samen met mijn moeder afhankelijk van de voedselbank. Bij mij is het geld pas echt gekomen toen ik het vastgoed in ging. Daarnaast stond ik vroeger een vier voor Wiskunde en heb ik Economie zo snel mogelijk laten vallen.”

Ook interessant voor vrouwen

Vooral vrouwen weten vaak niet dat vastgoed überhaupt een optie voor ze is, waardoor de vastgoedwereld nu nog een onwijze mannenwereld is. En dat terwijl vrouwen minstens zo goed zijn in beleggen in vastgoed als mannen, of misschien zelfs wel beter. “Het draait bij vrouwen wat minder om hun ego en – in tegenstelling tot wat veel mensen denken – hebben ze minder last van hun emoties”, legt ze uit. “Bij beleggen in aandelen is bijvoorbeeld ook bewezen dat vrouwen er beter in zijn. Als vrouwen een belegging hebben gekocht kunnen ze dat prima laten staan, terwijl een man zo snel mogelijk wil verdienen en daarbij meer risico neemt.”

Als je naar aanleiding van dit artikel geïnteresseerd bent geraakt, raadt Myrthe aan om gewoon eens te gaan zoeken op Google. Daar is al zoveel informatie te vinden. Maar haar allergrootste tip is om vooral niet bang te zijn. “Ik hoor vaak ja maar”, legt ze uit. “Ja maar, ik ben niet rijk, Of ja maar, daar ben ik niet man genoeg voor. Ga het gewoon doen. Je hoeft niet naar een statig pand op de Zuidas met oude grijze mannen, waar je misschien niet naar binnen durft. Je kan gewoon in alle veiligheid achter je laptop in je pyjamabroek onderzoek doen.”

Benieuwd geworden naar beleggen in vastgoed? Neem dan eens een kijkje op de website van Actief. Ook op Myrthe’s eigen Instagram-account deelt ze toegankelijke vastgoedtips.

Lees ook: Waarom je als vrouw financieel onafhankelijk zou moeten zijn

WorkJuice deelt dagelijks praktische tips en tricks op het gebied van carrière en geld. Of dat nou gaat om solliciteren, sparen of productiviteit – zodat je elke dag weer 1 procent bent gegroeid ten opzichte van de dag ervoor.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.