Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Beauty 16 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Beschadigd haar herstellen? Volgens Cardi B zijn uien de oplossing

We hebben allemaal weleens last van beschadigd haar. Zeker in de zomer, wanneer we onze lokken blootstellen aan zon, chloorwater en droogte. Er zijn tal van producten op de markt die dit beloven te verhelpen. Maar volgens Cardi B is er een veel simpelere redder in nood, namelijk ui.

Ja, dat lees je goed.

Cardi B herstelt haar beschadigde haar met ui en zo werkt dat

Cardi deelt langzaam maar zeker haar beautygeheimen met ons and we’re here for it. Hoewel ze de beschikking heeft over de beste behandelingen en producten op de markt, onthult ze dat het geheim van haar gezonde haar een bijzondere groente is.

Oke, maar hoe werkt dit? De methode van Cardi is heel simpel. Je kookt uien en gebruikt dat water om je haar mee te wassen.

“My last 2 washes I been boiling onions and using the water to wash my hair. I used to do this 6 years ago when I started my healthy hair growth journey. I stopped cause I got really lazy.”

Het wassen met uienwater zorgt voor een mooie glans in je haar. Uienwater zorgt voor extra zwavel ter ondersteuning van sterk en dik haar, voorkomt zo haaruitval en bevordert de haargroei. De zwavel uit uien kan ook helpen bij het produceren van collageen. Wat willen we nog meer?

No worries, je gaat niet naar uien ruiken. Cardi vertelt namelijk dat haar home treatment geurloos is.

Beschadigd haar door de zon? Met deze 5 tips voorkom je een vogelnest

How to

Hoe meer uien je gebruikt, hoe geconcentreerder het water. Kleine rode uien geven het beste effect. Ontdoe een paar uien van hun vel, snijd ze in stukken en kook dit totdat de uien helemaal zacht geworden zijn. Haal nu de uien uit het water en gebruik het water (als het afgekoeld is) om je haar mee te wassen. Maak het haar nat en kam het uienwater er aandachtig doorheen.

Dit hoef je niet iedere dag te doen. Gebruik deze methode een paar keer achter elkaar als je merkt dat je haar droog en beschadigd is.

Thanks Cardi!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.