Julia Schaap
Julia Schaap Shopping 15 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Black Friday komt eraan: zo sla jij op een verantwoorde manier je slag

Volgende week is het Black Friday. Terwijl veel winkels op die dag pas veel korting geven, zijn er nu ook al een paar merken die zijn begonnen met de sale. Het is natuurlijk enorm aantrekkelijk om zoveel mogelijk te shoppen voor een klein prijsje, maar het klimaat is daar iets minder blij mee. Het kopen van nieuwe spullen, die vaak onnodig zijn, is niet bepaald duurzaam.

Er zijn een paar trucjes waardoor jij op een verantwoorde manier kan shoppen.

Duurzaam shoppen tijdens Black Friday

Hoewel er steeds meer winkels zijn stilstaan bij duurzaamheid tijdens Black Friday, kan er nog wat winst worden behaald. Ook aan de kant van de koper. Er worden namelijk veel impulsaankopen gedaan, waardoor nieuwe spullen na een korte tijd niet meer worden gebruikt. Wil jij deze impulsaankopen voorkomen? Dan helpen de volgende stappen je daarbij.

Maak een lijstje

Maak een lijstje van dingen die je graag wil hebben of echt nodig hebt. Als je alles van dat lijstje hebt, stop je met shoppen.

Verdiep je ook alvast in de originele prijzen voor Black Friday. Zo kan je checken of de kortingen van de items op je wishlist niet misleidend zijn.

Houd je aan een budget

Spreek met jezelf af welk Black Friday. Hou je aan dat budget, zodat je later niet achterkomt dat je er tijdens Black Friday een vermogen doorheen hebt gejaagd. Er zijn veel winkels die al vrij vroeg bekendmaken tot hoe hoog de kortingen oplopen. Gebruik deze kennis bij met het maken van een budget.

Shop bij duurzame merken

Misschien wel een van de belangrijkste manieren om verantwoord te shoppen: doe het bij merken die zich inzetten voor het milieu. Zo zijn er prachtige merken, zoals Acne Studios. Die items blijven jarenlang mooi, in tegenstelling tot fast-fashion items voor stuntprijzen.

Verantwoord shoppen: bij deze fijne merken koop jij de mooiste duurzame mode

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.