Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Mentale Gezondheid 7 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Hoe stop je obsessief bezig te zijn met de ex van je partner?

Hoe onwaarschijnlijk het in ons verliefde hoofd ook lijkt: het is heel normaal dat jouw partner een liefdesleven had vóór jou. Merk jij dat je moeite hebt om dat idee los te laten? En denk je vaak aan de ex van je partner? Dan zijn dit wat tips die je helpen ermee te stoppen.

We hebben allemaal weleens gefantaseerd (in a bad way) over onze partner en hun ex. Hoe zou hun relatie zijn geweest? Zou hij dingen missen uit die relatie? Hoe gaat je nu met haar? Het zijn vragen die weleens door ons hoofd schieten. Maar wat als je merkt dat je wel érg veel bezig bent met de ex van je partner?

Tips om de ex van je partner mentaal los te laten

De energie die je nu kwijtraakt door de jaloerse gevoelens, kan je in positieve dingen stoppen. Het is een dooddoener, maar wel waar. Door deze tips leer je het verleden van je liefde los te laten.

Ontvolg de ex op social media

Een plek waar je vaak mentaal naar het leven van de ex in kwestie gezogen wordt, is social media. Als je haar volgt, stop hier dan mee. Hiermee minimaliseer je de triggers. Ook is het natuurlijk zo dat we voornamelijk de mooie dingen delen op social media. En als je iemand bent die snel onzeker wordt en zich met anderen vergelijkt, is dit onhandig.

Een extra tip: als je in de verleiding komt om even naar haar Instagram-account te kijken, kijk dan naar je eigen account. Dat is wat telt.

Maak een lijstje van je eigen krachten

Als jouw obsessie met de ex van je partner voorkomt uit vergelijking en onzekerheid, dan is het goed om je eigen krachten op een rij te zetten. Zo maak jij jouw positieve eigenschappen weer on top of mind – en dat ga je voelen. Pak een papier erbij en zet minstens vijf krachten op een rij: van uiterlijke features tot mooie eigenschappen.

Ventileer bij iemand die je vertrouwt

Als we een tikkeltje jaloers zijn, dan gaar dit gevoel meestal gepaard met schaamte. We schamen ons voor de jaloezie – waardoor we het gevoel stilzwijgen. Hierdoor wordt het groter in je hoofd. Probeer daarom juist over dit gevoel te praten met iemand die je vertrouwt. Wedden dat het oplucht?

Praat met je partner over de reden achter de break-up

Weten waarom ze het hebben uitgemaakt kan je geruststellen. Er is een reden waarom ze niet bij hun ex zijn, maar met jou. Als je hier mentaal ruimte voor hebt, dan kan een gesprek over de break-up heel verhelderend zijn.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.