Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Entertainment 3 feb 2021
Leestijd: 6 minuten

Dit karakter uit Bridgerton ben jij op basis van jouw sterrenbeeld

Van prachtige jurken tot spicy roddels: Bridgerton is al een tijdje onze favoriete Netflix-verslaving en dat is niet zo gek. Naast de interessante verhaallijn, die veel weg heeft van een mix tussen Gossip Girl, Downton Abbey en The Crown, vinden we de karakters en hun diepgang ook erg vermakelijk. Zo is The Duke of Hastings een ontzettende romanticus en Lady Whistledown een enorme kletskous.

Sterrenbeeld

Ondanks dat de geboortedata van de karakters nooit worden besproken, kun je op basis van hun karaktereigenschappen al best goed zien bij welk sterrenbeeld ze horen. Heb je altijd al willen weten welk personage uit Bridgerton jij bent op basis van jouw sterrenbeeld? Je leest het hier.

Vissen: Daphne Bridgerton

Als ons iets opviel in Bridgerton, is het wel dat Daphne Bridgerton soms een beetje naïef uit de hoek kan komen. Dit komt mede door haar dromerige karakter en haar romantische blik op het leven. Gelukkig hoeft naïviteit helemaal niet slecht te zijn. Daphne ziet namelijk altijd het beste in mensen en dat is nou ook net een goede eigenschap van een Vis. De watertekens hopen altijd op een romantisch, magisch en perfect einde. Deze heeft ze (hopelijk) ook gekregen met The Duke…

Netflix

Ram: Portia Featherington

Portia Featherington is een typische Ram. Ze is vastberaden, een ietwat strenge moeder en neemt nooit een blad voor de mond. Naast dat ze erg gepassioneerd is en het beste voor heeft voor haar familie, vindt ze het ook zeker geen probleem om alles wat haar niet aanstaat uit de weg te vegen. De moeder van de drie dochters heeft dan wel een zachte uitstraling, maar niks is minder waar: vanbinnen is ze een ware leidster en heeft ze een vurig karakter waar niemand omheen kan.

Bridgerton Netflix Seizoen 2
Netflix

Tweeling: Lady Whistledown

Als we een Tweeling omschrijven, omschrijven we eigenlijk Lady Whistedown. Het sterrenbeeld staat niet voor niets in teken van de planeet Mercurius: het gaat voornamelijk om communicatie en nieuwsgierigheid. Dat is zeker niet te missen bij de kletskous en roddelaar Lady Whistledown. Ze is altijd op de hoogte van alle gossip in het stadje en heeft daar ook zeker talent voor.

Netflix

Boogschutter: Colin Bridgerton

Terwijl de rest het veel te druk heeft met het oplossen van een ‘neppe’ relatie, familieproblemen, een zwangerschap en andere schandalen, probeert Colin Bridgerton er maar het leukste van te maken. Dit is een typische eigenschap van een Boogschutter. Ze zijn echte feestbeesten en zijn zeker niet vies van een lolletje zo af en toe.

Netflix

Waterman: Eloise Bridgerton

Een typische Waterman is rebels, heeft een eigen mening, staat op tegen onenigheid en is echt een eigen individu. Klinkt wel als Eloise, toch? Deels zal het wel aan haar leeftijd liggen, maar ook andere tekens wijzen er op dat ze niets minder is dan een Waterman. Zo weigert ze zich te laten plaatsen in een hokje: ze is liever zichzelf en wilt allesbehalve een saai en normaal leven leiden, ook al denkt haar familie hier anders over.

Netflix

Maagd: Penelope Featherington

In eerste instantie zou je misschien denken dat Penelope een waterteken is, maar niets is minder waar. Penelope komt het dichtst bij een Maagd. Ze houdt er niet van om in het middelpunt te staan, let op kleine details en kan situaties en personen zo analyseren dat ze zichzelf ermee kwetst. Herkenbaar voor de Maagden onder ons? Net als een typische Maagd is Penelope ook erg begripvol naar anderen, houdt ze zielsveel van haar familie en zal ze alles voor hun doen.

Netflix

Kreeft: Violet Bridgerton

Vaak staan Kreeften erom bekend erg emotioneel en gevoelig te zijn, maar naast dat zijn ze ook ontzettend sterk. Deze karaktereigenschap is weer terug te vinden in the one and only Violet Bridgerton. Ze staat altijd klaar voor haar kinderen, maar weet het ook zo te sturen – je zou bijna zeggen ‘manipuleren’ – dat haar kinderen haar alles vertellen en haar advies opvolgen. Weet je de scène nog waarin Violet Daphne overhaalde om over de situatie met The Duke of Hastings te vertellen? Ja, dat dus.

Netflix

Stier: Anthony Bridgerton

Ai ai ai, we wilden het niet, maar we zijn tóch gevallen voor de charmes van Anthony Bridgerton. Dit is ook niet zo gek, want hij is best een flirt, is charmant en geeft echte Stier-vibes af. Naast dat hij erg flirterig is, kan hij daarentegen ook best koppig zijn en het vervelend vinden uit zijn comfort zone te stappen. Zo kon hij maar moeilijk accepteren dat het over was met Siena en kon hij haar niet loslaten. Een echte leider is hij wel wanneer hij dit moet zijn: hij staat altijd klaar voor zijn familie.

Netflix

Leeuw: Queen Charlotte

Als vuurteken én sterrenbeeld dat in het teken staat van de Zon is Queen Charlotte natuurlijk niets minder dan een Leeuw. Haar leiderschap loopt op rolletjes en ze weet maar al te goed hoe ze dit moet doen. Met haar overheersende karakter, vurige leiderschap en gevoel voor drama is ze de perfecte leider voor dit stadje. Leeuwen pakken altijd, zonder er enige moeite voor te doen, de spotlight. Dat doet Queen Charlotte zeker met haar iconische pruiken.

Netflix

Weegschaal: Marina Thompson

Net als een Stier is een Weegschaal ook erg romantisch, omdat ze in het teken staan van de planeet Venus (de planeet van de liefde, obviously). Nu is Marina niet de meest romantische persoon uit de serie, maar ze vindt een relatie wel belangrijk. In die tijd is het tenslotte belangrijk dat je getrouwd bent en een man krijgt op de trouwmarkt. In het begin had ze hier haar twijfels over – wat ook weer typisch Weegschaal is – maar uiteindelijk was ze verkocht toen Colin haar ten huwelijk vroeg.

Netflix

Steenbok: Lady Danbury

Een vrouw van klasse, een harde werker en een echt familiemens. We hebben het natuurlijk over Lady Danbury. Vanbuiten ziet ze eruit als een pittig vrouwtje, maar vanbinnen is ze kwetsbaar en zacht. Dit probeert ze dan ook te verhullen door veel te praten, mensen te helpen en soms zelfs een beetje hard uit de hoek te komen.

Netflix

Schorpioen: Simon Bassett

Ze zeggen wel eens: “Save the best for last” en met het sterrenbeeld van The Duke of Hastings, oftewel Simon Bassett, doen we dat zeker. Zijn sterrenbeeld past namelijk wel verdacht veel bij hem. Een Schorpioen is namelijk erg geheimzinnig, sensueel en zeker niet vies van een spannende romance. Iets wat wel bekend voor komt, hè?

Daarnaast zijn Schorpioenen ontzettend mysterieus: wil je er echt iets uit krijgen, moet je hard je best doen – iets dat Daphne na een tijdje ook wel door had. Naast deze eigenschappen is een Schorpioen ook erg gedreven, vol met passie en altijd uit op gerechtigheid – misschien nog wel meer dan de Weegschaal. Zo wilde The Duke écht geen kinderen, omdat hij de familielijn niet door wilde zetten nadat zijn vader hem zoveel pijn heeft gedaan.

Bridgerton's Regé-Jean Page relatie Bridgerton Sterrenbeeld Karakter
Netflix Netflix

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.