Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Money 30 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Het is hoogtijd om een budget voor december te stellen (ja, nu al) en z贸 doe je dat

December komt eraan 鈥 een leuke maand, maar ook een hele dure. Zeker nu de prijzen harder stijgen dan ooit, is dit het moment om alvast een budget te stellen voor de feestmaanden. Want in het rood staan is niet echt een lekker begin van het nieuwe jaar. Wij zijn de moeilijkste niet, dus we helpen je een handje.

Waarom voelt het altijd alsof we moeten kiezen tussen financi毛le zekerheid of geluk?

Het leven is duur geworden: door deze tips kom jij alsnog rond iedere maand

December budgetteren? Zo doe je dat

We zijn dit jaar van plan om met volle teugen te genieten van december, maar dat doen we wel op een slimme manier. Nu we midden in de inflatiepiek, de nasleep van COVID en een potenti毛le recessie zitten, groeit het geld niet op de rug. Daarom is het slim om nu al een budget te maken voor december, want een goed begin is het halve werk.

1. Blik terug op jouw (financi毛le) jaar

Loop eens door de cijfers. Was dit een goed jaar op financieel vlak? Of ging het juist wat minder? Zorg ervoor dat je een duidelijk overzicht hebt en dat je weet hoeveel spend-sessies jij je kan veroorloven. Dit overzicht is de leidende draad bij het maken van jouw december-budget.

2. Maak lijstjes

We gaan graag mee in de holiday spirit en dat betekent dat we vaak overspenden aan cadeaus. Hoe gul we ook willen zijn, dit jaar is het handig om lijstjes te maken. Voor wie moet je cadeaus halen? En wat ga je voor jouw loved ones kopen? Schrijf alles alvast op. Zo voorkom je dat je ongeplande aankopen doet, die jij eigenlijk niet kan betalen.

Extra tip: maak wat extra budget vrij voor 茅茅n of twee extra cadeaus voor het geval er iets tussenkomt 鈥 zelfs als dat 鈥榠ets鈥 een cadeau voor jezelf is dat je tijdens het winkelen zag.

3. Sale shoppen

We blijven Nederlanders, dus dat betekent dat we houden van korting. Nu komt Black Friday er bijna aan en dat is het perfecte moment om jouw cadeaus alvast in te slaan.

Extra tip: sla ook alvast een outfit in voor de feestdagen. Als jij merkt dat je ieder jaar weer last minute de stad ingaat om een outfit te scoren, dan kan je die beter nu halen voor een zachter prijsje.聽

4. Wat ga je doen met de feestdagen?

Schuif je thuis bij je ouders aan? Of ga je voor een een chique restaurant met je lover? Ook deze keuzes hebben invloed op jouw december-budget, dus neem deze mee in je gedachten.

Gezellig splitten? Zoveel procent van de Nederlanders betaalt het liefst alleen voor zichzelf tijdens uiteten

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 馃挊

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en h茅茅茅l veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.