Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Celebrity 20 okt 2022
Leestijd: 1 minuut

Christina Aguilera maakt nieuwe videoclip van haar hit ‘Beautiful’ en die wil je echt even zien

Ter ere van de 20ste verjaardag van haar megahit Beautiful én Mental Health Month bracht Christina Aguilera gisteren een nieuwe videoclip uit. Het nummer bevat een boodschap die nu – meer dan ooit – relevant is en dat laat Aguilera zien op een mooie en toepasselijke manier.

Christina is back

De geruchten gaan dat Christina Aguilera – die in 1999 doorbrak met haar debuutalbum en inmiddels onder andere 6 Grammys en 3 Golden Globes won – weer bezig is met het maken van nieuwe muziek. Met haar laatste, Spaanstalige (!) album, experimenteerde ze met haar verschillende sounds, maar naar verluidt zal ze weer terugkeren naar het genre waar ze bekend mee is geworden, namelijk pop.

Krachtige boodschap

De originele video van Beautiful was bedoeld om bewustwording te creëren rondom de kritiek en oordelen die we hebben over anderen. De video liet mensen zien die worstelen met onzekerheden en mentale ziekten waaronder eetstoornissen, body dysmorphia, rasisme en homofobie. In haar nieuwe video is de boodschap van het nummer vertaald naar de impact van social media op mentale gezondheid. De videoclip laat zien dat social media niet alleen maar gaat over rozengeur en maneschijn. Het is belangrijk dat we online fantasie-wereld die we op dagelijkse basis op onze telefoons voorgeschoteld krijgen niet als de realiteit gaan zien. Vooral jonge kinderen, maar zeker ook volwassenen, zullen henzelf met de onhaalbare standaarden vergelijken, wat voor een negatief zelfbeeld kan zorgen.

De boodschap van de inmiddels 41-jarige zangeres is duidelijk: de druk om altijd maar mooi, gelukkig, gezond, gespierd, fit, populair en altijd vrolijk te zijn, is dankzij social media, véél te groot.

Bekijk de nieuwe videoclip hier:

BLONDE: dit is waarom de film over het leven van Marilyn Monroe zoveel kritiek krijgt

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.