Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Lichaam 7 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Geen zin om te sporten? ‘Cozy cardio’ is dé oplossing voor alle luie sporters onder ons

Regelmatig sporten is goed voor lichaam én geest. Maar hoe kan het dan dat ons brein ons vaak smeekt om dat rondje rennen over te slaan? Als jij dit herkent, dan is cozy cardio waarschijnlijk wat voor jou.

Hoewel we in ons achterhoofd weten dat we ons na een sportsessie heerlijk voelen, zijn we van tevoren vaak in strijd met onszelf. Het idee van een avondje bankhangen is dan ineens heel aantrekkelijk.

Sommigen hebben een ijzeren discipline wat sporten betreft, andere hebben een duwtje (of zegt gerust: keiharde zet) in de rug nodig. Ben jij die laatste? Dan is cozy cardio de oplossing.

Wat is cozy cardio?

De naam zegt het eigenlijk al: het is cardio in een knusse omgeving – op een plek waar jij je geborgen voelt.

Denk bijvoorbeeld aan yoga oefeningen in je slaapkamer, of wandelen op een loopband voor de televisie – in deze apps vind je de fijnste workouts voor thuis.

Cozy cardio elimineert de elementen van sporten waardoor we besluiten niet te gaan. Door voor comfort te kiezen, kunnen dingen als het weer, jouw anxiety of outfitstress jouw motivatie niet verpesten.

Op TikTok zien we hoe Hope de trend start. Ze maakt een ijskoffie voor zichzelf, zet wat kaarsjes aan en zet haar favoriete serie aan, voordat ze op de loopband stapt. Als sporten op deze manier niet leuk is, dan weten wij het ook niet meer.

@hope_zuckerbrow

cozy cardio🫶🏻 #fyp #cardio #cozy #weightloss #walkingpad

♬ Blue Moon – Muspace Lofi

Hoewel je waarschijnlijk denkt aan je eigen huis bij cozy cardio, is het ook mogelijk om aan cozy cardio te doen buiten huis. Als jij je bijvoorbeeld lekker voelt in de natuur, dan telt een wandeling in het park (onder het genot van een iced latte en een goede podcast) ook als cozy cardio.

De kunst is vooral om alle pressure die bij een gymsessie komt kijken achterwege te laten. Weg met de pompende EDM-muziek, weg met de te strakke leggings en weg met de ongemakkelijke momenten. Door het jezelf gemakkelijk te maken, is de kans dat je daadwerkelijk gaat sporten veel groter.

Beniewd hoe vaak je hoort te sporten voor een gezonde levensstijl? Wij vertellen je het hier.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.