Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Parfum 15 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Van alle geuren in de collectie, zijn dit zijn de zes beste Byredo parfums

Een niche parfummerk dat ontzetten populair is, is Byredo. Niet alleen om de esthetische verpakkingen, maar vooral om de unieke geuren. Met iedere lancering weten ze ons weer in te pakken – en voor je het weet reken je weer €165 af bij Skins. Maar welke Byredo parfums zijn nu echt het allerbeste?

Wij hebben ze allemaal geroken en velen getest, en dit zijn de ultieme favorieten.

De beste Byredo parfums in 2024

Sinds de oprichting in 2006 heeft Ben Gorham, samen met zijn team, 36 parfums gelanceerd. Byredo was de afkorting van By Redolence, wat een oude Shakespeare uitdrukking is die ‘doet denken aan’ betekent. Ieder parfum heeft een pakkende naam die ook insinueert aan wat voor situatie of sfeer de geur doet denken. Denk aan de geuren ‘Slow Dance’, ‘Bibliotheque’ of ‘Mumbai Noise’.

Als je nog nooit de kans hebt gehad om een Byredo geur op te proberen, dan zijn dit zonder twijfel enkele van de meest unieke geuren die je ooit hebt ontdekt. Maar welke van de 36 zijn het prijskaartje dubbel en dwars waard? Dat zijn er een heleboel, maar wij zetten onze zes ultieme favorieten op een rij.

Bal d’Afrique

Dat Bal d’Afrique een bestseller is, is niet gek. De geur is geïnspireerd op het Parijs van de jaren 20 vermengd met accent van de bruisende Afrikaanse cultuur. Het heeft een fris karakter, met een zoet randje en ook wat scherpe hints – mede mogelijk gemaakt door de noten van cederhout. Het is een allesomvattende geur die je gegerandeerd complimenten op gaat leveren.

Byredo Bal d’Afrique – €165 (50 ml)

beste Byredo Parfum
Skins

Gypsy Water

Het parfum waarmee het merk doorbrak, is nog steeds een bestseller. Gypsy Water is een geur die aan niets anders doet denken. Het heeft een bohème karakter door het wierook, is vrouwelijk door het vanille en fris door de noten van citroen. Als Gypsy Water een taartje was, dan was het een een poppyseed lemoncake.

Byredo Gypsy Water – €165 (50 ml)

beste Byredo parfums
Skins

Blanche

Dit parfum van Byredo is veel besproken. Niet iedereen is fan – en dat komt niet door de geur, maar door de sillage. Blanche blijft niet megalang hangen, maar de geur maakt ‘m (vind ik) alsnog het kopen waard. Het is de ultieme clean girl scent, zonder dat ‘ie saai is. Het is Ben Gorhams interpretatie van de kleur wit. En dat is clean en kleurrijk tegelijkertijd.

Byredo Blanche – €165 (50 ml)

beste Byredo parfums (1)
Skins

De Los Santos

De Los Santos is, in verhouding tot de rest, een vrij nieuwe geur. Als je fan bent van houtgeuren en van Santal 33, dan is deze zeker interessant om te proberen. Het heeft een zelfde karakter als de Le Labo-bestseller, maar is gelaagder en maakt gebruik van Palo Santo – ook wel het ‘heilige hout’ genoemd.

Byredo De Los Santos- €165 (50 ml)

beste Byredo parfums (2)
Skins

Mojave Ghost

Byredo is immens goed in het creëren van geuren die alledaags zijn, maar tegelijkertijd ook interessant en diepgaand. Het ultieme voorbeeld daarvan is Mojave Ghost. Deze geur is geschikt voor alle momenten en kan iedere dag gedragen worden, maar is allesbehalve saai. Met noten van romige musk, heldere amber en viooltjes pak je iedereen in.

Byredo Mojave Ghost – €165 (50 ml)

beste Byredo parfums (3)
Skins

Rose of No Mans Land

Als je vroeger fan was van Gucci Bloom, dan is dit de volwassen geur voor jou. Fleurig, zoet en warm: dat zijn de woorden die de geur het beste omschrijven. De roze peperkorrels geven deze tedere bloemige creatie een sprankelende touch.

Byredo Rose of No Mans Land – €165 (50 ml)

beste Byredo parfums (4)
Skins

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.