Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Beauty 9 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Deze oerhollandse haarstijl is helemaal terug van weggeweest, zo maak je het zelf

Door alle modeweken, magazines, Tiktok en Instagram weten trends iedereen op recordtempo te bereiken. Wat veel trends betreft gaat het hier om een tijdelijke populariteit en is dit dus alles behalve duurzaam. Toch is er momenteel een trend onderweg waar je helemaal niemand kwaad mee doet, namelijk: ingevlochten haar.

Mooi, makkelijk en heerlijk fris op de warme dagen.

Een oer-Hollandse haarstijl

De Hollandse vlecht, ook wel bekend als de Dutch braid, is dé haarstijl van het moment. Ideaal, als je het ons vraagt. Of je nu naar een festival gaat (bijvoorbeeld een van deze), een kantoordag hebt of het terras op gaat, een ingevlochten coupe staat iedereen prachtig. Dit is hoe je het maakt:

Stap 1: prepareren

Begin met droog haar dat vrij is van klitten. Even snel borstelen en je bent good to go! Als je wilt dat je vlecht extra textuur heeft, spray dan wat textuurspray of gebruik droogshampoo voor wat extra grip.

Stap 2: start, go!

Pak een pluk haar aan de bovenkant van je hoofd, bij je haargrens. Verdeel deze pluk in drie gelijke delen. Let hierbij goed op, want een goed begin is écht het halve werk.

Stap 3: weave it up

Begin met vlechten zoals je normaal zou doen bij een gewone vlecht. Kruis de rechterpluk over het midden en vervolgens de linkerpluk over het midden. Maar hier komt het leuke gedeelte…

Stap 4: meer en meer

Terwijl je doorgaat met vlechten, voeg je steeds kleine plukjes haar toe aan de buitenste secties voordat je ze over het midden kruist. Dit zorgt voor die kenmerkende Hollandse vlechtlook! Pak een plukje haar aan de rechterkant, voeg het toe aan de rechterpluk en kruis het over het midden. Doe hetzelfde aan de linkerkant: pak een plukje haar, voeg het toe aan de linkerpluk en kruis het over het midden.

Stap 5: even volhouden

Ga door met het toevoegen van haar en vlechten aan beide zijden tot je al het haar hebt meegenomen. Zorg ervoor dat je de vlecht stevig vasthoudt terwijl je vlecht om ervoor te zorgen dat het er strak en on point uitziet.

Stap 6: de finish

Wanneer je al het haar hebt gevlochten, ga je verder met een gewone vlecht tot het einde van je haar. Zorg ervoor dat je de vlecht stevig vasthoudt terwijl je naar beneden vlecht.

Stap 7: verbinden en versieren

Bind het uiteinde van de vlecht vast met een elastiekje in een kleur die past bij je haar. Of maak het echt funky met een decoratief lint of een leuke haarspeld.

Stap 8: net dat beetje extra

Wil je die extra wow-factor? Trek dan voorzichtig aan de zijkanten van de vlecht om hem wat voller te laten lijken. Dit geeft je vlecht een moeiteloze en edgy uitstraling.

Tadaa! Daar heb je het: een moderne en adembenemende Hollandse vlecht die past bij elke look. Dus waar wacht je nog op? Pak een kam, wat elastiekjes en ga aan de slag met het creëren van je eigen Hollandse vlecht. Heeft je kapsel na de eerste keer meer weg van een vogelnest dan van een knappe coupe? Onthoud dan goed dat oefening nog altijd kunst baart. Het kan even duren voordat je de techniek helemaal onder de knie hebt, maar met wat geduld en doorzettingsvermogen zul je al snel een pro zijn in het maken van de Hollandse vlecht.

De after

Bij een after is een flinke kater het eerst wat in ons opkomt, maar de after van ingevlochten haar is alles behalve vervelend. Als je de vlechten namelijk lang genoeg in hebt gehouden, krijg je er heerlijke beachwaves bij cadeau. Ideaal! Geen geduld om de vlecht(en) lang in te houden? Dan kun je deze look natuurlijk ook gewoon creëren met de handige (en roze) wafeltang van Mermade Hair. Kijk en geniet:

Glazed donut hair is de allermooiste (en meest gezonde!) haartrend ooit

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.