Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Restaurants 19 jan 2024
Leestijd: 4 minuten

Diner voor twee: bij deze Amsterdamse restaurants beleef jij een romantische Valentijnsdiner

De dag van de liefde is nabij. En zoals we allemaal weten, is het onmogelijk om vlak voor Valentijnsdag een restaurant in Amsterdam te reserveren. Dus zetten wij nu alvast onze romantische favorieten voor je op een rij.

Voor als je uit wil pakken, maar ook voor als je ingetogen de liefde wil vieren: dit zijn de beste plekken in Amsterdam.

Onze favoriete restaurants in Amsterdam voor Valentijnsdag

De ambiance en het eten spelen een rol, maar uiteindelijk gaat het op 14 februari maar om één ding: de persoon die tegenover je zit.

Brasserie Margaux

Waar denk aan als je denkt aan ‘de stad van de liefde’? Juist, Parijs. Brasserie Margaux haalt de Franse hoofdstad naar Amsterdam – en pakt extra uit op 14 februari.

De getalenteerde chefs hebben met liefde gerechten samengesteld om deze Valentijnsdag onvergetelijk te maken. Op deze bijzondere avond serveren ze niet alleen heerlijke gerechten, maar hebben ze ook exclusieve Valentijnsspecials toegevoegd aan onze drankenkaart.

MOMO

Liefde komt in vele vormen en bij MOMO weten ze dat maar al te goed. Dit kan in de vorm van een heel menu met klassiekers zoals de Toro Tartare, maar ook hier staan op het menu wat nieuwe verrassingen voor je klaar.

En als je dacht dat dat het enige was, tovert MOMO de vertrouwde Bento Box ook nog eens om tot een schatkist vol zoete verrassingen. Wij gingen eerder al langs bij MOMO en kunnen je verzekeren dat dit de perfecte plek is om de liefde door de maag te laten gaan.

KAIA

In dit Grieks geïnspireerde restaurant komt de liefde voor eten op hoog niveau tot leven. Tijdens het viergangen valentijnsarrangement (inclusief bubbels!) geniet je van een avond vol gastronomische verrassingen. Dus snel naar KAIA, de hidden gem aan het Amsterdamse Europaplein.

Jansz.

Sjansz. is terug van weggeweest. Valentijnsdag in Jansz. staat in het teken van romantische love songs, uitzicht op de verlichte grachten, en overheerlijke gerechten om te delen.

Begin de avond met een glas champagne, gevolgd door een 3-gangenmenu met Jansz. favorieten, waar de culinair liefhebber opnieuw kennis maakt met de modern-Nederlandse keuken zonder al te veel poespas.

Gossler + Florin

We’ve said it before, maar Gossler + Florin is de ideale manier om je in de watten te laten leggen in een intieme setting. De liefde voor eten en ingrediënten staat in deze zaak al centraal, maar daar zal op 14 februari de liefde voor elkaar nog extra glans aan toevoegen.

Calisto

Geen zin in een avond vol poespas, maar gewoon in lekker eten? Dan ben je bij Calisto (uit dezelfde koker als het geliefde Binnenvisser) aan het juiste adres.

Calisto is een trattoria waar chef-kok Stefano Orofino ‘la cucina romana’ naar Amsterdam brengt door middel van seizoensgebonden hapjes, gerechten en pasta’s. Als je er echt een romantische get away van wil maken, kan je blijven slapen in een van de tien hotelkamers.

THE DUCHESS

De liefde zorgt ervoor dat je alles door een roze bril ziet. Zelfs al is de liefde een combinatie van sweet and sour. Laat dat exact de inspiratie zijn van THE DUCHESS voor de L’Amour die deze Valentijnsweek op de kaart staat. De rabarber gin, bergamot en citroen cocktail zorgt voor de perfecte roze combinatie van sweet and sour. Alleen al deze cocktail is reden genoeg om op 14 februari een reservering bij THE DUCHESS te maken.

De Gouden Reael

Binnen het Caron-imperium steekt De Gouden Reael er met kop en schouders bovenuit als favoriet. Dit gezellige restaurant bevindt zich verscholen in een hoekpand bij het Prinseneiland en biedt de perfecte setting voor de beste Franse Bistronomie. Of je nu gaat voor paté en croûte, pithivier of op de huid gebakken dorade: bij De Gouden Reael proef je de liefde in elk gerecht.

LuminAir

Na het eten nog een drankje doen? Dat doe je bij LuminAir. Stijg boven Amsterdam uit bij LuminAir en beleef een onvergetelijke avond. Met sharing is caring in gedachte geniet je van een cocktail voor twee, een symfonie van smaken en een Valentines themed photobooth.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.