Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Festivals 15 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit kost het om aankomend weekend naar Coachella te gaan

Afgelopen weekend vond het eerste weekend van Coachella plaats in Palm Springs. Het wereldberoemde festival is de plek waar celebrities, influencers en andere mensen met geld samenkomen om te feesten. Veel van hen worden door merken meegenomen, als onderdeel van een samenwerking. Maar wat kost het voor ons, onbekende mensen, om naar Coachella te gaan?

Mocht je door het zien van alle video’s toch FOMO hebben gekregen, dan kan je volgend weekend alsnog gaan. Maar dat kost je wel een flink bedrag.

Dit kost een weekend Coachella

Dat het een duur grapje is om naar Coachella te gaan, dat is algemeen bekend. Voor velen is het dan ook een once in a lifetime-ding. De rest van het publiek wordt gevuld door content creators die met merktrips mee zijn en bekende mensen als Taylor Swift en Jeff Bezos, die de prijs van zo’n weekend echt niet voelen in hun portemonnee.

Het is de plek waar de grootste muziek-acts te zien zijn en alle festivaltrends geboren worden (zo is er tijdens het eerste weekend al één duidelijke trend te zien), dus je kan een ticket best Girl Math‘en.

Festivaltickets – €515,17

Het zal je verbazen, maar de tickets voor week twee zijn gewoon nog te koop via de officiële site van Coachella. Deze kosten (inclusief servicekosten) $549, wat omgerekend €515,17 is. Dat is nogal wat. Bij de ticketprijzen van Coachella is Lowlands een koopje.

Maar goed, voor dit bedrag krijg je wel veel grote artiesten te zien. Denk aan Tyler, The Creator, Lana Del Rey, NO DOUBT, Peggy Gou, Doja Cat, J Balvin en Ice Spice. Maar naast internationale artiesten, staan ook de Nederlandse acts ANOTR en Reinier Zonneveld op Coachella.

Campingplek + auto – €768

De goedkoopste manier om te overnachten, is op de camping. Nu zijn de gewone campingtickets al uitverkocht, maar kan je wel nog plekken kopen op de autocamping. Deze plek kost je omgerekend €168. Maar om op de autocamping te komen, heb je wel een auto nodig. Deze huur je van donderdag tot maandag vanaf €600. Deze haal je op bij het vliegveld, dus scheelt je ook meteen transferkosten.

Vliegtickets – €1580

Om in Palm Springs te komen, moet je een flinke weg afleggen. Uiteindelijk vlieg je vanaf Amsterdam naar Palm Springs het gunstigst met KLM. Zo kom je donderdagmiddag aan en ga je maandagmiddag weer weg. Deze tickets kosten je dan wel €1580.

Totaal €2863,17

Voor een bedrag van €2863,17 verzeker jij jezelf van een plekje op Coachella dit weekend. Dat is al behoorlijk wat, maar nog lang niet alles. In dit bedrag is nog niet het geld meegenomen dat je tijdens het weekend uitgeeft aan eten en drinken.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.