Julia Schaap
Julia Schaap Body & Mind 17 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Fear Of Missing Out: zo heb jij in 2024 geen last meer van FOMO

De afkortingen vliegen je om de oren, van JOMO tot FOMA, het is een hele klus om het allemaal bij te houden. Toch kennen velen van ons het fenomeen “FOMO” al een tijdje. De Fear Of Missing Out gaat soms zo ver dat mensen een onrustig en paniekerig gevoel ervaren als zij niet bij een moment aanwezig zijn.

Met deze tips maakt FOMO geen kans meer bij jou en kan jij in alle rust een feestje skippen.

Met deze tips is FOMO verleden tijd

Er zijn slechts een paar kleine aanpassingen nodig om Fear of Missing Out te veranderen in Fun Of Missing Out.

Doe je telefoon weg

Een van de grootste redenen dat mensen FOMO ervaren, komt door wat ze zien op hun telefoon. Op sociale media wordt altijd het perfecte plaatje gedeeld, waardoor mensen soms een verkeerd beeld krijgen van sommige feesten en evenementen. Probeer dus je telefoon weg te leggen als je het idee hebt dat je iets geweldigs mist, in de meeste gevallen is dat namelijk helemaal niet het geval.

Hou een selfcare-dag

Denk eens lekker aan jezelf, in plaats van aan andere mensen. Doe dingen waar jij blij van wordt, zo heb je niet eens tijd om stil te staan bij FOMO. Ga lekker wandelen of bestel je lievelingsmaaltijd. Je hebt FOMO ook voor een groot deel zelf in de hand, zorg er daarom gewoon voor dat je druk genoeg bent.

Plan iets om naar uit te kijken

Als jij zelf ook leuke activiteiten in het vooruitzicht hebt, zal je FOMO ook een stuk minder worden. Mocht je echt last hebben van FOMO, is het belangrijk om je agenda te vullen met leuke dingen, zodat je je op dingen kan verheugen. Zo zal de FOMO ook minder worden.

Onthoud dat iedereen wel eens FOMO heeft

Weet dat je niet de enige bent die wel eens last heeft van dit fenomeen. Het is juist goed om af en toe een feestje te skippen en tijd aan jezelf te besteden. Waarschijnlijk mis je niks. Als je echt last hebt van FOMO, is het belangrijk om hier over te praten. Geen een feestje is het waard om jou heftige FOMO te bezorgen.

Crypto FOMO? Dit is wat je moet weten voordat je koopt

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.