Jana Witteman
Jana Witteman Werk & Carrière 23 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit salaris verdien je als huidtherapeut in Nederland

Wil jij ook het liefst alles weten over de huid? Misschien is dan een carrière als huidtherapeut wel de ideale baan voor jou. Maar hoe word je dat en welk salaris verdien je in Nederland als huidtherapeut? Dat zoeken wij voor je uit. e

Denk jij dat een baan als kapper bij je past? Dan kun je rekenen op een gemiddeld salaris van dit bedrag.

Carrière als huidtherapeut

Volgens de meest recente cijfers waren er in 2022 zo’n 1500 huidtherapeuten werkzaam in Nederland, dat meldt het Nederlands Instituut voor Onderzoek van de Gezondheidszorg (Nivel). En dat aantal zal de komende jaren sterk toenemen. Ieder jaar starten er namelijk zo’n 280 studenten aan de opleiding Huidtherapie. Van die 280 studenten verlaat zo’n 64 procent de opleiding met een diploma op zak.

Om huidtherapeut te worden is moet je een hbo-opleiding huidtherapie volgen. Dat kan bijvoorbeeld aan de Hogeschool Utrecht, maar ook aan de Haagse Hogeschool in Den Haag. Om toegelaten te worden voor de hbo-opleiding huidtherapie moet je een havo- of vwo-diploma op zak hebben. Je kunt ook met een mbo niveau 4-diploma worden toegelaten. Ben jij 21 jaar of ouder en wil je toch nog voor deze opleiding kiezen, zonder dat je de juiste papieren hebt? Dan kun je meedoen aan een toelatingsonderzoek.

Nog een eis – en geen onbelangrijke – als huidtherapeut is het belangrijk dat je goed kunt zien. Zie jij diepte en kleur? Dan zit je goed. Voor de opleiding geldt een decentrale selectie waar je maximaal drie keer aan mee kunt doen.

Aan de slag als huidtherapeut

Je hebt je diploma op zak en gaat aan de slag als huidtherapeut. De titel huidtherapeut is opgenomen in ons BIG-register. Alleen als je daarin staat, mag je jezelf huidtherapeut noemen.

Tijd om aan de bak te gaan. Wat ga je dan precies doen? Als huidtherapeut behandel je allerlei soorten huidproblemen. Je biedt begeleiding, geeft advies en voert ook bepaalde behandelingen uit. Mensen kloppen bij jou aan voor bijvoorbeeld acne, eczeem of huidverbetering.

Salaris van een huidtherapeut

Maar wat verdien je dan eigenlijk na 4 jaar studie en een positie als huidtherapeut? Volgens de Nationale Vacaturebank ligt het gemiddeld bruto maandsalaris van een huidtherapeut op een bedrag van 3.689 euro per maand. Op de website van Kliniek Veldhoven vinden we een salaris van huidtherapeuten tussen de 2753 tot 3946 euro per maand. Bij Cosmetique Totale vinden we een salarisindicatie van 2850 tot 3600 euro bruto per maand.

De genoemde bedragen zijn indicaties. Salarissen kunnen in de praktijk altijd afwijken, afhankelijk van verschillende factoren zoals het aantal jaar werkervaring.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.