Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Haar 3 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Op de wishlist: Dyson ontwikkelt een föhn die met sensoren je hoofdhuid beschermt

Achter de schermen bij Dyson zijn ze constant bezig producten te ontwikkelen die ons leven makkelijker en beter maken. Denk aan stofzuigers die je precies laten zien waar het vuil ligt en stijltangen die ook meteen je haar drogen. In die categorie komt Dyson nu met iets nieuws: een föhn die de gezondheid van je hoofdhuid bevordert.

Door van haardroger te wisselen, kun je een gezondere hoofdhuid krijgen en gezonder haar. Het is even een investering (zoals alles van Dyson), maar het ziet er weer onwijs veelbelovend uit.

Dyson komt met Supersonic Nural™ haardroger

Vorige week maandag kwam Dyson met een grootse aankondiging, die in de dagen erna op veel belangstelling rekenen uit de beautybranche. Maar wat is er nu zo bijzonder aan deze vernieuwde föhn?

De nieuwe Supersonic NuralTM heeft een time-of-flight-sensor die jouw hoofd herkent en de hitte vermindert als deze dicht bij je haar komt, waardoor hitteschade aan zowel de hoofdhuid als het haar wordt voorkomen. De föhn heeft dus een sensor die ervoor zorgt dat jij je eigen hoofdhuid en haar geen schade aan kan brengen, hoe dicht bij je de föhn ook gebruikt. Als het aankomt op de gezondheid van het haar, dan is een goed staaltje zelfbescherming geen overbodige luxe.

De nieuwste stylingtool van Dyson is uitgerust met een nieuwe modus voor bescherming van de hoofdhuid die gebruikmaakt van een netwerk van Nural™-sensoren. Deze sensoren verbeteren ook de stylingervaring en haarglans en voorkomen hitteschade. Nieuwe en verbeterde opzetstukken die geschikt zijn voor alle haartypes zijn uitgerust met opzetstuk-herkenning, die de stylingsvoorkeuren van een gebruiker leren en vereenvoudigen hun routine voor snel en gezond drogen zonder extreme hitte.

@elisebeautyeditor

Say hello to the upgraded Dyson Supersonic Hairdryer – NURAL 💙 The quieter, stronger, scalp loving big sister to the OG that’s basically like having a robot in your hands, and on your heads, dubbed as the worlds most intelligent hairdryer. #Dyson #DysonBeauty #DysonHairdryer #DysonSuperSonic #DysonSupersonicNural #Nural #Hair #Hairdryer #NewBeauty #TopSecret #BeautyEditor

♬ son original – 🎶 Gangster Nycs 🎶

Het verband tussen haar en hoofdhuid

“Uit ons onderzoek naar de haarwetenschap weten we dat er een verband bestaat tussen de kwaliteit van het haar en een gezonde hoofdhuid. Het hoofdhuidweefsel bestaat uit verschillende lagen, waarbij de buitenste laag dient als barrière tegen externe stressoren. Maar wanneer de hoofdhuid beschadigd is, kan vochtverlies optreden, een key factor in onze ontwikkeling van de functie modus voor bescherming van de hoofdhuid. Dit helpt het vochtgehalte van de hoofdhuid op peil te houden en zorgt voor een zachte droging” zegt Shawn Lim, Head of Research bij Dyson

De Supersonic Nural™-föhn is verkrijgbaar in de Benelux vanaf juli 2024 en te koop voor € 499. Het wordt geleverd met vijf opzetstukken in de doos en er worden ook andere zelfstandige accessoires aangeboden.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.