Britta van Aggele
Britta van Aggele Beauty 5 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Graphic Cat Eye is de nieuwste eyelinertrend die je wilt proberen

Social media is de perfecte plek om de nieuwste trends tegen te komen. Op TikTok en Instagram worden de meest uitbundige make-up tutorials gedeeld. Er wordt altijd precies uitgelegd hoe je iets moet creëren. Zo ook bij de Graphic Cat-eyelinertrend die op dit moment rondgaat. Wij vertellen je precies hoe je deze trend zelf kunt creëren.

Het lijkt moeilijker dan het is.

Graphic cat eye eyeliner

Door corona hebben we een hele tijd niet veel bijzonders gedaan met onze make-up. We zaten toch thuis en niemand zag ons, dus het was ook niet echt nodig. Nu we weer feestjes in onze agenda hebben staan is het tijd om weer eens flink werk te maken van onze make-up look. Social media staat vol met make-up tutorials van mensen die wel wat aan hun make-up deden tijdens corona. Genoeg inspiratie dus om gave look te creëren.

Er zijn dit jaar al veel verschillende eyelinertrends geweest. Zo hebben we de negative space liner, witte eyeliner en puppy eyeliner al voorbij zien komen. Nu is het tijd voor een nieuwe trend en dat is de Graphic Cat eyelinertrend. Perfect als je opzoek bent naar een spannendere ooglook.

Ariana Grande draagt baby braids en raver eyeliner in nieuwe foto op Instagram

Instagram-tutorial

Wij hebben de look al vaak op onze Instagram-feed voorbij zien komen, maar die van @jamesmolloymakeupartist is toch wel een van onze favorieten. Hij combineert nude en bruine oogschaduw tinten om meer dimensie te creëren op het oog. Vervolgens brengt hij aan de zijkanten van het ooglid eyeliner aan om die beroemde cat eye eyeliner look te creëren. Deze combinatie maakt samen de Graphic Cat eyelinertrend. Het is heel makkelijk na te maken, want het enige wat je nodig hebt zijn kwasten, oogschaduw en eyeliner.

De eyeliner is het beste aan te brengen met een penseel. Dit zorgt ervoor dat je een super strakke eyeliner lijn krijgt. Hou ook genoeg micellair water bij de hand, zodat je eventuele fouten gemakkelijk kunt opruimen. Als je de eyeliner lijn gaat maken, kan je het beste naar beneden kijken zodat de huid van je ooglid mooi strak staat. Hierdoor is het makkelijker om een rechte lijn te creëren. Begin met het schetsen van de lijn, en als je tevreden bent breng je de uiteindelijke eyeliner aan. Dit doe je van de binnenste hoek van je oog naar de oogplooi en vervolgens ga je langs de wimperlijn.

Final touches

Deze look is zo leuk omdat je zelf kan bedenken hoe je hem wil creëren. Je kan gebruik maken van felle kleuren of juist voor een natural look gaan. Ook met de eyeliner kan je heel erg spelen. Ga voor dikkere lijnen als je een intensere look wil, maar trek dunnen lijnen voor een subtielere look. Wij zetten hieronder onze favoriete Graphic Cat eyeliner-looks van Instagram om jou een dosis inspiratie te geven.

Wij gaan deze look vanavond nog uitproberen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.