Aartie Narain
Aartie Narain Beauty 28 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Foundation online kopen? Zó vind je in 3 stappen jouw ideale foundation match

We’ve all been there: we hebben ontelbare tinten op onze polsen en kin uitgesmeerd, in de hoop om onze perfecte kleur foundation te vinden. De juiste kleur blijft een zoektocht, vooral als je liever online make-up besteld. Er is vaak onduidelijkheid over de kleur die we denken dat we zijn en de kleur die we daadwerkelijk moeten hebben als het gaat om foundation.

Daarom hebben wij drie stappen voor jou op een rijtje gezet om je een handje te helpen.

De juiste foundation online vinden

It’s safe to say dat onze make-uproutine het afgelopen jaar drastisch veranderd is. We hebben grotendeels van het jaar binnen doorgebracht en online make-up kopen is de nieuwe norm geworden. Online winkelen voor je volgende beautyfix wordt een stuk makkelijker dankzij deze tips.

1. Ken je ondertoon

Is je huidskleur koel, neutraal of warm van kleur? Het antwoord op deze vraag is de key om de juiste foundation kleur te vinden. Gouden of warme tinten hebben meer een geleolijftint, koel betekent dat je meer een roze ondertoon hebt en als je neutraal bent, zit je er ergens tussenin.

Vind je het nog lastig om je ondertoon te bepalen? Dan is Google je beste vriend. Dankzij de beautygemeenschap staat het internet vol met video’s en afbeeldingen met swatches van foundations op verschillende huidskleuren. Maar zelfs als je iemand niet kunt vinden met jouw exacte huidskleur, zal het alsnog enorm behulpzaam zijn.

2. Je huidtype

Je huidtype speelt een grote rol als het gaat om jouw perfecte foundation match. Controleer welke formule het beste bij je huid past voor je iets besteld. Is je T-zone vettig? Dan wil je kiezen voor een langdurige en matterende foundation zonder oliebasis. Heb je last van puistjes? Kies dan een lichte formule op basis van mineralen die zacht zijn voor je huid.

Het zou zonde zijn als je juist puistjes krijgt of je huid droger oogt dan dat het eigenlijk is. De perfecte foundation match zal jouw huid nóg mooier maken in plaats van issues te veroorzaken.

3. Beauty technieken online

Gelukkig bestaan er tegenwoordig ook virtuele make-upspiegels. Je kan eenvoudig jouw match vinden door een online foundation finder. Je kunt natuurlijk bij je favoriete merk kijken of ze een soort gelijke test hebben, maar bij zoekmachines zoals Il Makiage, Findation en Match My Makeup heb je ook superveel merken waaruit je kunt kiezen. Er wordt rekening gehouden met je huidtype, teint en gewenste dekking die jij wilt.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.