Britta van Aggele
Britta van Aggele Beauty 8 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

De ‘Franse bob’ accentueert je jukbeenderen en is dé haartrend van dit moment

Was jij net zo obsessed met Emily in Paris als wij? Dan heb je vast en zeker ook erg genoten van de mode en de Franse stijl in de serie. Niet zo gek dus dat er nu een nieuwe haartrend rondgaat die veel inspiratie heeft gehaald uit Frankrijk. De ‘Franse bob’ is namelijk dé haartrend van dit moment het accentueert je junkbeenderen perfect.

Wij zijn fan!

Haartrend

We weten allemaal dat haartrends per week ontzettend kunnen verschillen. We zitten nog maar een maand in het nieuwe jaar, maar er zijn ons al veel haartrends om de oren gevlogen. Niet zo gek natuurlijk, want een nieuw jaar betekent nieuwe inspiratie en daar wordt veel gebruik van gemaakt.

Zo weten we dat ‘expensive blonde’ een van de grootste haarkleurtrends van dit voorjaar is en zien we dat haarstempels ook weer helemaal hot and happening zijn. Toch is er ook een rode draad die door al deze haartrends loopt en dat is de bob, want die trend zien we sinds het begin van 2021 al overal voorbijkomen.

Franse bob

Waar we vorig jaar al veel verschillende bobs voorbij zagen komen – de sliced bob, de midi bob en de boy bob – is er nu een nieuwe variant die de duidelijke favoriet is. De Franse bob is op dit moment namelijk helemaal hot en ook wij zijn fan.

Het kapsel is niet alleen super gemakkelijk te onderhouden, maar staat ook ontzettend sexy en kan ook heel chic zijn. Ten eerste bespaart het je veel föhntijd en geeft de haartrend een perfecte kans om alle schade uit je haar te verwijderen. Ten derde is de Franse bob ook makkelijk te stylen. Het ziet er zelfs mooi uit als het glad en nat is, terwijl aan de lucht gedroogd haar een nonchalantere look creëert.

Moderne variant

Nu vraag je je vast af wat deze bob precies Frans maakt. Traditioneel wordt de Franse bob gedurfd kort geknipt langs de mondlijn en vergezeld door een rechte pony. Bij deze moderne variant zien we dat deze richtlijnen niet zo netjes worden opgevolgd en zien we juist dat beide elementen afzonderlijk veel worden gedragen.

Zo rockt actrice Ana de Armas een echte Franse bob, nadat ze aan het begin van het jaar haar haar kort heeft laten knippen. Haar bob zit net boven haar schouders, maar is nog steeds met die traditionele pony gecombineerd. De pony kan ook helemaal weg worden gelaten en worden vervangen door bijvoorbeeld een zijscheiding. Er is dus veel ruimte voor je eigen keuzes en dat is precies wat deze bob zo leuk maakt.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.