Aartie Narain
Aartie Narain Love & Life 26 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Hold on – Dit is hoeveel de cast van Friends per aflevering verdienden

Wij houden van Friends en er is niets op de wereld dat dat kan veranderen. De laatste aflevering van de komische serie is maar liefst zestien jaar geleden uitgezonden en de acteurs en actrices hebben er tonnen geld aan verdient. Hoeveel dat is? Dat vertellen we je maar al te graag.

De acteurs konden flink cashen met hun rollen in een van de meest geliefde series ooit.

Het salaris van de cast van Friends

Friends bracht de acteurs niet alleen veel populariteit, maar ook heel wat bakken met geld. Jaren nadat de laatste aflevering van Friends op tv te zien was, worden de zes vrienden nog steeds schatrijk door de show. De tien seizoenen van Friends leverden namelijk maar liefst 1 miljard dollar op. Hier is een overzicht van hun salarissen per seizoen.

1. Seizoen 1

In het eerste seizoen van de serie kregen alle acteurs nog hetzelfde bedrag op hun bankrekening gestort. Ze ontvingen allen per aflevering 22.500 dollar. Aangezien het eerste seizoen van de geliefde serie 24 afleveringen telde, kregen alle acteurs 540.000 dollar voor het eerste seizoen. Dat is niet niks.

2. Seizoen 2

Het eerste seizoen was overduidelijk een groot succes, dus dat betekende dat de acteurs van Friends op een hoger salaris konden rekenen.  De acteurs kregen een verschillend salaris, dat verschilde van  480.000 dollar tot 960.000 dollar. Wie welk salaris kreeg is onduidelijk,  maar het leek oneerlijk verdeeld. Gelukkig zijn de dingen daarna veranderd.

3. Seizoenen 3 – 8

Tijdens het derde seizoen van Friends besloot de cast om als team te onderhandelen. Als gevolg hiervan verdienden ze 75.000 dollar per aflevering. Sindsdien liep het bedrag voor hen allen alleen nog maar meer op.  Voor seizoen vier verdienden ze 85.000 doller per aflevering. Voor seizoen vijf kregen ze 100.000 per aflevering en voor seizoen zes hebben ze 125.000 dollar per aflevering naar binnen gehaald.

Voor seizoenen zeven en acht kregen de acteurs zelfs nóg meer. Ze ontvingen maar liefst 750.000(!) dollar. WHUT. En dan hebben we het over pér aflevering.

4. Seizoenen 9 en 10

Tijdens seizoen negen en tien werd het pas echt gekkenhuis. De cast van Friends verdienden 1 miljoen per aflevering. Dit komt neer op 24 miljoen dollar per acteur voor seizoen negen. Seizoen leek iets minder te worden, maar it’s safe to say dat het bedrag alsnog niet zo gek was. De cast ontvingen maar liefst 18 miljoen voor seizoen tien.

En daar houdt het niet op.  Ze kregen namelijk elk nog 2 procent van de syndicatiewinst. De winst bedraagt elk jaar namelijk zo’n 1 miljard dollar, wat betekent dat iedereen jaarlijks ongeveer 20 miljoen dollar krijgt.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.