Jana Witteman
Jana Witteman Salaris 31 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit salaris verdien je gemiddeld als kapper in Nederland

Afgelopen jaar stonden er in Nederland ruim 32.000 ondernemingen ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als kapper. Genoeg keuze dus, als je je haar in model wil laten knippen. Maar welk salaris verdient de gemiddelde kapper in Nederland eigenlijk?

Ook nieuwsgierig welk salaris je in Nederland verdient als nagelstyliste? Dat zochten we eerder voor je uit. Dit salaris verdien je gemiddeld als zzp nagelstyliste, of in loondienst.

Carrière als kapper

Om kapper te worden kun je verschillende opleidingen volgen. Zo biedt de Nederlandse Kappers Akademie een dag- en avondopleiding. De dagopleiding is voor leerlingen tot 21 jaar, de avondopleiding voor iedereen ouder dan 21 jaar. Er worden kappersopleidingen aangeboden op verschillende niveaus, van MBO 2 tot MBO 4.

Als je eenmaal aan de slag gaat, kun je dat doen onder verschillende contracten. Je kunt als zpp’er aan de slag, maar je kunt ook in vaste dienst bij een salon aan de slag. Dan kun je nog werken met vaste uren, of variabele uren.

Salaris van een kapper

In Nederland is er een cao voor kappers. De cao kent twee verschillende loontabellen: loongebouw A en loongebouw B. Val je onder loongebouw A dan krijg je een vaste beloning per maand en bij loongebouw B is de beloning per maand variabel. In dit voorbeeld gaan we uit van een maandelijks vaste beloning voor de functie ‘Haarstylist Allround/Haarwerker’ van 21 jaar en ouder.

Aantal jaar werkervaringBruto maandsalaris
02.268 euro
12.268 euro
22.268 euro
32.313 euro
42.358 euro
52.380 euro
62.419 euro
7 (of meer)2.419 euro
Cao Kappers: Loongebouw A, loontabel per 1 februari 2024 (Bron: FNV mooi)

In bovenstaande tabel vind je de salarissen van kappers die werken middels een vaste beloning. Hoe meer werkervaring, hoe hoger het salaris wordt. Zonder werkervaring start je als allround haarstylist met een salaris van 2.268 euro bruto per maand. Naast het bruto maandsalaris heb je volgens de cao recht op 8 procent vakantietoeslag en ontvang je toeslag voor bijzondere werktijden. Op zon- en feestdagen verdien je daardoor een toeslag van 25 procent.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.