Britta van Aggele
Britta van Aggele Food 21 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit met chocolade en banaan gevulde wentelteefjes-recept van TikTok wil je direct proberen

We weten allemaal dat TikTok de perfecte plek is om de nieuwste trends op het gebied van beauty en mode tegen te komen. Toch heeft TikTok nog veel meer te bieden, want het platform staat ook vol met de heerlijkste recepten. Veel van jullie zullen nog niet terecht zijn gekomen op #foodTikTok en daarom introduceren wij jou aan dit heerlijke met chocolade en banaan gevulde wentelteefjes-recept.

Loopt het water je al in de mond?

#FoodTikTok

TikTok is uitgegroeid tot een van de grootst social media platforms met gebruikers van over de hele wereld. Dit zorgt ervoor dat we ook trends van over heel de wereld te zien krijgen. Zo introduceerde niemand minder dan Bella Hadid ons onlangs aan een gloednieuwe highlighter trend en weten we door een TikTok-hack precies hoe we onze oude UGGs in een paar mini UGGs omtoveren.

Net als bij beauty en mode is er ook voor de foodies een speciale afdeling op TikTok genaamd #foodTikTok. Hier delen alle foodies hun favoriete recepten die vaak super makkelijk te maken zijn. TikTok is bijvoorbeeld compleet obsessed door custardtoast en op het platform zijn veel verschillende variaties op het recept te vinden.

Gevulde wentelteefjes

Jullie hebben vast en zeker al wel eens wentelteefjes gemaakt. De “Hollandse lekkernij” wordt al eeuwen gemaakt en mensen kunnen er nog steeds geen genoeg van krijgen. Niet zo gek als je het aan ons vraagt, want wentelteefjes zijn ook ontzettend lekker. Toch is het na al die jaren leuk om nieuwe varianten uit te proberen en wij hebben het perfecte recept gevonden. Op TikTok laat Josh Elkin – @thejoshelkin – zien hoe hij met chocolade en banaan gevulde wentelteefjes maakt.

Voor twaalf wentelteefjes heb je 2 bananen, 12 sneeën wit brood, Nutella, 5 eieren, 60 milliliter melk en een eetlepel kaneel nodig. Voeg als eerste de eieren, de melk en de kaneel samen en mix dit goed. Snij vervolgens de twee bananen in 12 stukken die even breed zijn als je brood. Rol ondertussen de boterhammen één voor één plat en bedek deze aan één kant met Nutella. Voeg dan een stuk banaan toe en rol de boterham strak op. Dip het in het eimengsel en bak de opgerolde wentelteefjes vervolgens tot ze aan elke kant goudbruin zijn. Serveer ze met maple syrup en wat poedersuiker en je bent klaar om te genieten.

@thejoshelkin

Chocolate Banana French Toast Roll Ups. Here’s what you’ll need for a dozen👇🏻2 bananas cut into 12 spears the same width as the bread12 slices of white bread 2 cups of chocolate spread (nutella or chocolate ganache)4-6 beaten eggs1/4 cup of milk1 tablespoon of cinnamonMaple syrup and powdered sugar to finish

♬ original sound – Josh Elkin

Reacties

TikTok-gebruikers zijn duidelijk ook onder de indruk van dit wentelteefjes-recept. De reacties worden namelijk overspoeld met complimenten. Zo schrijft een volger: “Just made these so delicious- I used hazelnut Nutella added little vanilla extract too yummy.. thank you for sharing.” Andere fans schrijven: “These look incredible😍”, “most TikTok food be looking like shit! But this, this is genius” en “Looks delish.”

Wij gaan dit recept zeker snel uitproberen!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.