Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Love & Life 15 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Een goede basis creëren in een relatie? Hier wil je op letten

We hebben het vaak over no go’s en red flags, maar gezond relatie-advies mag natuurlijk ook niet ontbreken. Een gezonde relatie ontstaat vanuit een goede basis, maar welke elementen behoren hier tot? Heb je een goede basis gecreëerd met jouw partner, dan is een relatie al sneller smooth sailing. Hieronder vind je de key elements voor het creëren van een gezonde, goede basis.

Laten we het eens hebben over gezonde relaties.

Een goede bodem leggen

De volgende tips kunnen als het ware de grond leggen voor jouw relatie. Is de basis al wankel? Dan kunnen er nog weleens problemen ontstaan. Een goede bodem leggen kost werk, maar is het zeker waard.

Vertrouwen

Relationships are build on trust: die uitspraak hebben we al weleens horen vallen. En het is hartstikke waar: toxic relaties ontstaan vanuit wantrouwen naar elkaar. Dit zorgt voor jaloezie, controle willen over elkaar en ruzies. Dit willen we natuurlijk niet. Heb je het gevoel dat jij hier last van hebt? Dan is het goed om er een goede conversatie over te hebben met jouw partner en jouw twijfels op tafel te leggen.

Een goede communicatie

Communication is key: nog zo’n cliché dat waar blijkt te zijn. Dit geldt niet alleen voor een relatie, maar ook voor vriendschappen. Gevoelens en gedachten opkroppen kan ervoor zorgen dat je op een gegeven moment de leuke aspecten van een persoon niet meer ziet. Communiceren over hoe jij je voelt bij bepaalde dingen zorgt ervoor dat jullie elkaar beter kunnen begrijpen en rekening met elkaars gevoelens en flaws kunnen houden. Niemand is perfect en we hebben altijd wel iets waar we ons aan ergeren. Spreek dat vooral naar elkaar uit.

Empathie

Er voor elkaar zijn door dik en dun, ondanks dat er soms meningsverschillen zijn, heeft empathie nodig. Jezelf inleven in de ander zorgt ervoor dat jullie elkaars perspectief op bepaalde dingen beter kunnen begrijpen, waardoor een ruzie niet om de hoek komt kijken.

Vakantieliefde: dit is de reden waarom we op vakantie sneller verliefd worden

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.