Tessa Ham
Tessa Ham Money 22 apr 2021
Leestijd: 4 minuten

Dit zijn de beste gratis money management tools voor meer controle over je financiën

Waarom zou je het jezelf moeilijk maken, als het ook makkelijker kan? Sparen en besparen kan af en toe best lastig zijn, maar dankzij technologie bestaan er vandaag de dag een hoop tools die je kunnen helpen bij je money management. In dit artikel delen we de beste apps, websites en spreadsheets.

Aangezien we juist geld willen besparen, zijn we op zoek gegaan naar de beste gratis money management tools om je financiën onder controle te houden. Of je nu op zoek bent naar meer overzicht of de beste deals, deze helpen je uit de brand.

De beste gratis apps

Tegenwoordig bestaan er een hoop apps die je het makkelijk maken om overzicht over je financiën te houden. Deze budget apps verdelen je uitgaven automatisch onder verschillende categorieën waardoor je in één oogopslag ziet hoeveel je aan elke categorie uitgeeft. Ook kun je bij sommige apps limieten instellen voor categorieën. Je krijgt dan een notificatie als je bijna aan dat limiet zit.

Geschikt zijn onder meer de apps Grip, Dyme, Spendo, Buddy, Monefy, Money Manager en Money Pro.

De beste gratis spreadsheets

In bovenstaande apps worden je uitgaven automatisch ingeladen en in categorieën gedeeld. Dat is handig, maar werkt niet voor iedereen als eyeopener. Bovendien vinden sommige mensen het gewoon fijn om actief bezig te zijn met hun financiën. Werken met een spreadsheet is hiervoor de oplossing.

Geen zin om zelf aan de slag te gaan met knutselen in Excel of Google Spreadsheets? No worries, er zijn een hoop gratis spreadsheets te vinden.

Gratis worksheet van The Budget Life

Budget blogger The Bugdget Life maakte een fijn overzichtelijk Google Worksheet, waar werkelijk iedereen mee kan werken (ook als je niet zo’n Excel-expert bent). Voor elke nieuwe maand is er een nieuw tabblad waarin je jouw inkomsten en uitgaven van die maand kunt bijhouden. Ook is er aan het begin van het Worksheet een tabblad te vinden waar je een overzicht hebt van het hele jaar. In deze blog kun je het Worksheet downloaden of krijg je tips hoe je zelf zo’n document kunt maken.

Vertex42 Spreadsheets

Wil je helemaal los met money management en spreadsheets? Snuffel dan eens rond bij Vertex42. Ze zijn wel Engelstalig, maar je kunt hier gratis maandelijkse en jaarlijkse spreadsheets vinden, voor je huishouden of persoonlijk. Ook als je een bruiloft moet plannen, een eigen bedrijf hebt of je kerstinkopen onder controle wil houden, kun je hier terecht.

Ten slotte kun je bij de templates van Google Spreadsheets en van Microsoft Office ook rondkijken of er een document bij zit die voor je werkt.

Tools voor het vinden van de beste deals

Websites als Social Deal en Groupon ken je waarschijnlijk wel, maar gebruik je ze ook weleens? Of je nou een lekkere massage wil boeken, lekker bij een restaurant wil bestellen of een nieuwe plant wil kopen? Bij deze twee sites kun je terecht voor goede deals.

Websites als Pepper en SpyDeals zijn misschien minder bekend. Hier kun je vooral goede deals vinden op producten. Ook Needle is het benoemen waard, omdat je hier ook nog eens cash en rewards kunt verdienen met het delen van deals van webshops.

Check voordat je iets koopt altijd of het niet ergens goedkoper kan, door het product bijvoorbeeld te zoeken op Beslist.nl en Kieskeurig.nl. Je kunt ook een web extensie als Pricecheckrs installeren. Hierbij zie je tijdens het online shoppen meteen of je het op een andere website goedkoper kunt aanschaffen.

De beste tools om te besparen op je boodschappen

Met de app Scoupy kun je geld terugkrijgen op je boodschappen. Dat werkt zo: je koopt de actieproducten die je in de app ziet in je eigen supermarkt, maakt met de app een foto van je kassabon en je krijgt het (hele of een gedeelte van het) aankoopbedrag terug. Kost misschien wat werk, maar zo kun je wel aardig wat besparen.

Een andere manier om te besparen op je boodschappen is met de app Too Good To Go. Hier kun je producten kopen met korting die anders weggegooid zouden worden. Een win-win dus. Je bent niet alleen bezig met money management, maar gaat ook nog eens voedselverspilling tegen.

Money talk – Zo kun je makkelijk geld besparen op je boodschappen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.