Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Beauty 24 jun 2020
Leestijd: 3 minuten

Ga je je haren blonderen? Deze tips helpen je bij de verzorging van je haar

Als je haar maar goed zit, zongen de mensen van Vulcano jaren geleden al. We couldn’t agree more. En een goede coupe begint bij de juiste verzorging van je haar, wat nog belangrijker is voor geverfde lokken. Ga je je haren blonderen? Dan is het extra belangrijk om je verzorgingsrituelen ‘s onder de loep te nemen, want een geblondeerde coupe gaat niet in de koude haren, eh… kleren zitten.

Ben je van plan om je haren te blonderen? Leuk, want een zomers, blond koppie is natuurlijk schitterend. Maar helaas is blonderen niet het allerbeste wat je voor je haar kan doen. Een goede verzorging van het haar is dus op z’n plaats.

Haren blonderen én verzorgen

Als je je haar blondeert, bleek je letterlijk je haar. Dat wil zeggen dat de kleur eruit wordt gehaald. Geen wonder dat je de gezondheid van je lokken aantast en jouw haar daarop reageert.

Je haar verandert

Hoe jij erop reageert, heeft o.a. te maken met je haarkwaliteit en huidige haarkleur. Maar één ding is zeker: tijdens het blonderen openen je haarschubben (om de kleur eruit te halen) en verandert de textuur van je haar. In de meeste gevallen wordt je haar droger en ruwer, maar het kan ook steiler of juist krullerig worden.

Nogmaals: ieder mens is anders en iedereen reageert dan ook anders. Voordat je in de kappersstoel duikt is het in elk geval goed om te weten dat je haar dus anders kan zijn als je weer naar buiten stapt.

De juiste verzorgingsproducten

Anyhow, een goede verzorging is dus op zijn plaats. En dat je haar verandert, betekent ook dat je waarschijnlijk andere verzorgingsproducten nodig hebt dan dat je gebruikte.

Ga voor producten die zijn gemaakt voor beschadigd haar en die je haar herstellen, voeden en sterker maken. Vraag ook vooral aan je kapper wat hij of zij aanraadt om op jouw haar te gebruiken.

Shampoos, conditioners en andere producten die je haar zachter maker en glans geven zorgen ervoor dat het minder droog en pluizig wordt.

Verzorgende shampoo en conditioner

In het eerste geval is het natuurlijk goed om een goede basis verzorging te hebben. Dat betekent: de juiste shampoo en conditioner. Afhankelijk van jouw haartype kun je op zoek gaan naar de juiste verzorging.

Heb je echt witblond haar? Ga dan voor een verzorgende zilvershampoo die zorgt voor kleurbehoud.

Masker voor beschadigd en behandeld haar

Naast de basis is het goed om je haar 1 à 2 keer te voorzien van een masker. Een masker laat je langer intrekken en voedt en verzorgt je haar net even wat meer dan een normale conditioner.

Aanvullende verzorging

Geblondeerd haar is super gevoelig en kan slechter tegen hitte. Stijl of föhn je haar liever niet. Wil je dat toch doen? Gebruik een hittebeschermende spray of lotion.

Merk je dat jouw haar tussen de wasbeurten door ook nog wat extra aandacht nodig heeft? Ga op zoek naar een leave-in conditioner, serum of spray dat jouw haar ten goede komt. Kies voor een product dat voedende eigenschappen heeft voor beschadigd haar.

Dit wil je weten over je haar:

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.