Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Beauty 7 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Hoeveel cm per jaar groeit jouw haar nou écht? We hebben het antwoord

Kijk jij desperate elke dag in de spiegel naar jouw korte lokken omdat je ze zo graag om zou willen ruilen voor langere manen, maar lijkt jouw haar voor geen centimeter te groeien? Je bent niet de enige. Iedereen komt ooit op een punt waar we langer, voller en gezonder haar zouden willen. En omdat we allemaal wel eens ‘hoeveel cm groeit je haar per maand’ op Google ingetikt hebben, vertellen we in dit artikel het antwoord op die vraag.

Vanaf nu hoef je Google daar dus niet meer mee lastig te vallen.

Hoeveel cm groeit je haar per maand?

Jouw haar groeit ongeveer 0,6 tot 1,2 centimeter per maand. Dat zegt gespecialiseerd dermatoloog Bridgette Hill in een artikel op mindbodygreen. De precieze lengte zal per persoon verschillen, omdat de gezondheid van jouw hoofdhuid en haar daarin meespeelt.

Als we doorrekenen naar een jaar, dan zou jouw haar dus jaarlijks zo’n 7 tot 15 centimeter kunnen groeien. En dan hebben we je bezoekjes aan de kapper natuurlijk nog niet meegerekend, want ook “alleen de puntjes eraf” zorgt natuurlijk voor minder centimeters aan het eind van het jaar.

Toch raden we je wél aan om de dode punten uit jouw haar te laten knippen – daarover lees je in het onderstaande artikel meer met een uitleg van niemand minder dan Rihanna’s haarstylist.

5 fouten die jij maakt waardoor je haar niet sneller groeit

Om jouw haar en hoofdhuid gezond te houden, en dus de haargroei te stimuleren, zijn er een aantal trucjes die je kunt toepassen om er zo zeker van te zijn dat jouw haar lekker blijft groeien.

  • Was je haar en hoofdhuid goed. Zorg ervoor dat je een goede shampoo gebruikt en schaf eventueel een scalp brush aan om je hoofdhuid schoon te kunnen masseren.
  • Luister naar je hoofdhuid. Ziet jouw haar er snel vet uit, of heb je last van roos? Dan wil jouw hoofdhuid je iets vertellen en wat dat precies is vertellen we in dit artikel.
  • Kijk eens naar haarsupplementen. We schreven al eerder over haargummies. Bepaal zelf of je dit de moeite waard vindt, en check ook eens andere opties voor vitamines en haarsupplementen.

Op deze 10 manieren kun je je haar sneller laten groeien

mindbodygreen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.