Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Beauty 31 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Huh? Je moet blijkbaar water drinken op déze manier om rimpels te voorkomen

Een groot deel van ieders lichaam bestaat uit water. Dit geldt dus ook voor je huid, die voor 70% uit water bestaat. Om een strak huidje te behouden is het daarom (buiten goede reiniging, lekkere cremes en rust) belangrijk om genoeg te drinken. Toch is het niet zo makkelijk als je denkt. Het gaat blijkbaar óók nog om de manier waarop je het water drinkt.

Hydrateren kun je leren…

Belangrijke les van Biologique Recherche

Zoals de meesten weten is het belangrijk om genoeg water te drinken. Niet alleen voor je nieren, darmen en eigenlijk gewoon het hele transport van voeding- en afvalstoffen – maar ook voor je huid. Wij mochten een dagje naar Parijs met hét skincare merk van de sterren (zoals JLo, Kim K en Brad Pitt en de Olsen-zussen), Biologique Recherche. Daar kregen we niet alleen een uitgebreide behandeling (en een crème met placenta erin), we leerden ook nog eens iets essentieels. Het is namelijk niet alleen belangrijk om véél water te drinken. Het gaat ook nog eens om de manier waarop je het drinkt.

Een uitgedroogde huid door slechte water-gewoonten

Vlak voor de behandeling bij Biologique Recherche werd de huid geanalyseerd. Toen de specialiste alle zes de apparaten gebruikt had om de kwaliteit van de huid te meten, bleek dat deze zwaar uitgedroogd was. Na nog wat vragen over slaapritme, stress, té warm douchen (guilty) en de hoeveelheid water die we drinken, was het voor de specialiste duidelijk: het water wordt verkeerd gedronken. Say what?

Nu zijn wij niet de meest steady water-drinkers en bedenken we met enige regelmaat rond een uur of 15:00 dat we nog geen druppel water binnen hebben gekregen. Meer regelmaat in je water-ritme blijkt key te zijn voor een veerkrachtige huid.

Weinig wateren, diepe groeven

Het drinken van genoeg water gedurende de dag is erg belangrijk om rimpels en lijntjes te voorkomen. Hoe minder hydratatie, hoe dieper de lijnen worden. Niet in één klap heel veel water naar binnen gooien, maar juist de hele dag door beetjes drinken is belangrijk. De ene manier zorgt voor een gehydrateerd huidje, de andere vooral voor een volle blaas – en we gaan natuurlijk voor dat eerste. Hydrateren kun je leren, dus.

Karlijn over Dry January: ‘Wordt drinken het nieuwe roken?’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.