Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Body & Mind 18 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Hypnotherapie blijkt de sleutel tot het verminderen van jouw vage klachten

Hypnotherapie is een therapievorm die de laatste tijd veel besproken wordt en steeds populairder wordt. Het is, zoals de naam al weggeeft, therapie door middel van hypnose.

Wat hypnotherapie precies is én wat de voordelen zijn, leggen wij je uit

Hypnotherapie

Bij hypnotherapie wordt je in een soort trance gebracht, ook wel bekend als hypnose. Het is belangrijk om in deze trance te komen omdat je op deze manier bij je onderbewustzijn komt, en dit is waar het allemaal om draait. Je onderbewustzijn stuurt namelijk een groot deel van je gedrag en gedachtes aan. In deze staat kunnen behandelaars positieve veranderingen creëren en bepaalde klachten verminderen. Klinkt wat hocus-pocus, maar voor iedereen die maar niet van klachten afkomt is het zeker het proberen waard.

Dit zijn de voordelen

Hypnotherapie brengt meerdere voordelen* met zich mee. Deze voordelen zijn niet alleen mentaal maar ook fysiek. Een aantal van deze voordelen zijn:

  • Het helpt bij slaapproblemen
  • Vermindert stress
  • Dient als een natuurlijke vorm van pijnverlichting voor lichamelijke klachten
  • Vermindert angstklachten
  • Helpt bij depressieve gevoelens
  • Helpt bij het stoppen met roken

    *Resultaten zijn per persoon verschillend

Zo ziet een hypnotherapiesessie eruit

Tijdens een hypnotherapie sessie brengt een hypnotherapeut je in een soort lichte trance. Wellicht fijn om te weten is dat je niet de controle over jezelf kwijtraakt in zo’n trance, je bent gemakkelijk en snel weer helemaal bij en actief. Je komt in deze trance doordat je therapeut verschillende ontspanningstechnieken en begeleidende suggesties geeft. Wanneer je in deze trance zit stelt de therapeut je een aantal vragen, deze hangen af van jouw klachten. Door deze vragen te stellen leer je meer over jezelf en waar bepaalde problemen vandaan komen, waardoor ze makkelijker te behandelen zijn.

Wat kost zo’n hypnotherapiesessie?

Bij hypnotherapie heb je vaak niet veel sessies nodig, het is een kortdurende therapie. Sommige beweren dat één sessie al wonderen kan verrichten, maar vaak zijn er drie tot tien sessies nodig om van je klachten af te komen. De tarieven van een sessie verschillen uiteraard per praktijk, maar het bedrag ligt meestal rond de 100 euro per sessie.

Schreeuwtherapie: de snelle en gemakkelijke manier voor emotionele ontlading

Zo kom je over je angst heen om met therapie te beginnen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.