Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Entertainment 23 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Iconic! De school van The Princess Diaries staat te koop

Als we één favoriete film uit onze jeugd zouden moeten kiezen is de kans groot dat The Princess Diaries met stipt bovenaan komt te staan. Het sprookje van Mia Thermopolis leeft elke dag nog een beetje voort in een luxe villa in San Francisco. Je grootste dromen kunnen nu uitkomen, want die villa staat nu te koop.

Van onze favoriete filmquote: ‘Yeah, I am a freak. But you know what? Someday, I just might grow out of that. But you, you will never stop being a jerk.

De school van The Princess Diaries is een aardig optrekje

Soms zijn er van die sprookjes die toch ineens waarheid zijn. Zo ontdekten we vorig jaar via TikTok het huis (zeg maar gerust paleis) dat fungeerde als middelbare school in een van onze favoriete films, The Princess Diaries (waarvan wij nog steeds hopen dat er een derde film komt). Het gebouw is in de echte wereld geen school, maar een heuse villa. Helaas waren er nog niet veel foto’s van het interieur te vinden en hing de oprit vol met ‘no trespassing‘ bordjes, waardoor we nog niet écht konden binnengluren het droomhuis. Tot nu, want het huis staat te koop.

@dianalholguin14

Princess diaries 📍 high school #movie #sanfrancisco #princessdiaries

♬ original sound – officialmyramusic

De favoriete film uit onze jeugd

Grote kans dat ook jij de films van The Princess Diaries oneindig vaak hebt gezien. Voor als je het even niet alles kunt herinneren hier een kleine reminder. Mia Thermopolis (aka Anne Hathaway) was een verlegen meisje uit San Francisco die op een dag een verwarrende ontdekking doet. Ze komt er namelijk achter dat haar overleden vader de kroonprins van Genovia was. Deze ontdekking maakte Mia plots de troonopvolgster, maar alhoewel veel tienermeisjes dit als droom zouden zien, zat zij hier juíst niet op te wachten. Does this ring a bell? Vast wel. Alhoewel we inmiddels denken dat dit sprookje bij ons toch echt niet meer af gaat spelen en we als brave burgers door het leven zullen moeten gaan, blijft het een sprookje om bij weg te dromen. Doe ons ook maar zo’n metamorfose, wat etiquette lessen, een knappe prins en natuurlijk een betoverend mooi paleis.

Duur grapje

Mocht je ergens nog een flinke tas geld hebben liggen, dan raden we je aan direct een ticket naar ‘San Fran’ te boeken. De middelbare school van de one and only Mia staat namelijk te koop. Kleine spoiler: het is nog mooier dan je waarschijnlijk dacht. De villa heeft 12 kamers, 4 badkamers, een gym, meerdere kantoren, een dakterras van jewelste met het mooiste uitzicht over de kust en vooral een entree-trap waar we al sinds 2001 van dromen. Overtuigd? Dan zul je er wel wat voor over moeten hebben. De villa staat momenteel voor $8.900.000 te koop. Nieuwsgierig? Neem dan snel een kijkje naar de foto’s van vastgoedmakelaar Redfin.

Topmodel Gisele Bündchen kocht stiekem een nieuw huis vóór haar scheiding

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.