Demi de Ruiter
Demi de Ruiter Beauty 3 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Dit is waarom je vanaf nu écht iedere dag zonnebrandcrème op je gezicht moet smeren

Er zullen veel vrouwen zijn die bij het horen van het woord ‘zonnebrandcrème’ al beginnen te zuchten. We zijn soms een beetje ‘zonnebrand-moe’: het advies om vaak zonnebrand te smeren hebben we namelijk al tig keer gehoord. Toch zit het smeren van een SPF op het gezicht bij het merendeel van de vrouwen niet standaard in hun ochtendroutine, ongeacht het weer. Maak jij deel uit van deze groep? Lees dan vooral even verder.

Smeren, smeren, smeren

Het begon al toen je als klein kind aan het spelen was in de zon en je speeltijd bruut verstoord werd door je vader of moeder, die heftig stond te zwaaien met een fles SPF. Hoe vervelend het misschien ook is om toe te geven.. de ouders die om de haverklap het gezicht van hun kroost met een dikke laag zonnebrandcrème stonden te bedekken hadden wel een punt.

Weer of geen weer

Huidtherapeut en huidcoach Fleur Maxime herinnert ons er nog eens allemaal aan hoe ontzettend belangrijk het is om het smeren van zonnebrandcrème op je gezicht in ochtendroutine op te nemen. Dit zorgt er namelijk voor dat je later écht veel minder snel rimpels krijgt. Hoe dat zit? Dat legt zij uit in de volgende TikTok-video.

@fleurmaxiime

Kijk tot het einde omg 😱😱😱. Met welke vriend(in) wil jij mooi oud worden? Tag ze! #uva #uvb #zonbescherming #skintip #vira #fy #fyp #vj #wow

♬ Sunset Lover – Petit Biscuit

De meeste vrouwen zijn er heus wel van op de hoogte dat SPF het beste middel tegen huidveroudering is. Zij smeren dan ook regelmatig zonnebrandcrème op het gezicht aan het begin van hun dag. Maar waar velen de mist in gaan, is dat zij alleen SPF gebruiken als het een zonnige dag is. Maar het is juist heel belangrijk om iedere dag te smeren, ongeacht het seizoen. Dus óók als het regent of sneeuwt. Ja echt.

UV-straling

UVA en UVB zijn twee verschillende soorten UV-straling waar wij dagelijks mee te maken krijgen in Nederland. UVB is voornamelijk aanwezig in de zomer en zorgt ervoor dat je verbrand op een zonnige dag. Hiervoor wil je je zeker insmeren in de zomer en dit doen de meesten ook.

Wat veel mensen vergeten is dat UVA, de UV-straling die zorgt voor veroudering van de huid, altijd aanwezig is. Deze UV-straling dringt zich namelijk diep door in de huid en zorgt ervoor dat je collageen langzaam wordt afgebroken. Omdat collageen zorgt voor stevigheid van de huid, betekent dit dus dat blootstelling aan UVA zorgt voor het ontstaan van rimpels. Het iedere dag smeren van een zonnebrandcrème die je huid beschermd tegen UVA straling is dus méga belangrijk om huidveroudering tegen te gaan.

Eeuwig jong met zonnebrandcrème

Als je denkt dat je SPF alleen hoeft te smeren op de dagen dat je naar buiten gaat, dan heb je het mis. UVA straling komt namelijk gewoon door het raam naar binnen. Dat betekent smeren dus: iedere dag en ongeacht wat je plannen zijn. Volgens Fleur zal het dagelijks smeren van zonnebrandcrème er namelijk voor zorgen dat je later minimaal tien jaar jonger wordt geschat. Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Als je nu begint, zal je jezelf over 30 jaar ontzettend dankbaar zijn.

Kendall Jenner deelt haar skincare routine voor het verhelpen van acne

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.