Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 15 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

iPhone 14 (Pro): 5 dingen die je moet weten over de nieuwe smartphone

Je hebt ‘m vast al voorbij zien komen: de nieuwe iPhone 14 is officieel uit! Hij komt in vier varianten: iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max. Ben je een trouwe Apple-gebruiker, maar ben je er nog niet helemaal zeker van of je je oude iPhone wil inleveren voor de nieuwste versie? We’ve got you.

Apple komt niet voor niets jaarlijks met een nieuwe iPhone; bij iedere nieuwe versie horen verbeteringen in soft- en hardware, gloednieuwe functies en een nieuwe, modernere look. Wat de iPhone 14-serie de moeite waard maakt? We delen vijf dingen die je moet weten over de nieuwe iPhone.

1. Sneller dan ooit

Er zijn verschillende tests gedaan om te kijken hoe snel de nieuwe Pro-versie is ten opzichte van vorige iPhones. Wat blijkt? Dit is de snelste iPhone tot nu toe. Dat heeft alles te maken met de A16-processor die in de iPhone 14 Pro zit. In de reguliere modellen en vorige iPhone Pro-serie zit een A15-processor. De A16 is er volgens de tests 17,1 procent op vooruitgegaan. Een behoorlijk verschil, dus!

2. Nog betere camera’s

Vorig jaar noemde Apple het camerasysteem van de iPhone 13 Pro “onze grootste cameraverbetering ooit.” Inmiddels hebben ze daar nog een schepje bovenop gedaan. De iPhone 14 Pro heeft vier camera’s die een flinke update hebben gekregen. Het gaat om maar liefst 48-megapixels op de normale groothoeklens én een telefotolens en groothoeklens aan de achterkant. Ook je selfie-game wordt met de nieuwe Pro een stukje stronger: de frontcamera heeft een groter diafragma en autofocus, zodat je foto’s scherper worden en meer diepte krijgen.

3. Batterij gaat minder snel leeg

Apple heeft ook aan de fanatieke bingewatchers onder ons gedacht. De iPhone 14-serie maakt gebruik van een OLED display, wat voor een uitzonderlijk fijne kijkervaring zorgt. Dankzij de LPTO-techniek kun je al je favoriete films en series in hoge kwaliteit kijken zónder dat je batterij snel leeg gaat.

4. Gloednieuwe kleuren

Sommige mensen kiezen hun telefoon enkel en alleen op basis van kwaliteit. Anderen (wij, dus – wij zijn ‘anderen’) hechten behoorlijk veel waarde aan de look van hun smartphone. De nieuwe iPhone-serie komt met een aantal gloednieuwe kleuren die zeker de moeite waard zijn. Wat dacht je van de kleur Deep Purple voor de 14 Pro? Of Sky Blue voor de iPhone 14?

5. Ze vliegen het schap uit

De nieuwe iPhone-serie is vanaf 16 september in Nederland te verkrijgen, maar de wachttijd bij Apple is nu al verlengd. Voor de meeste varianten moet je – op moment van schrijven – aan een extra levertijd van een maand rekenen.

Hoe je er toch voor kunt zorgen dat je de nieuwe iPhone zo snel mogelijk in huis hebt? KPN heeft de nieuwe iPhone-serie al op voorraad, wat betekent dat je ‘m al kunt bestellen. Ga bijvoorbeeld voor een iPhone 14 met abonnement. Of kies je liever voor de razendpopulaire iPhone 14 Pro? Stel je bundel samen, kies je favoriete kleur en voilà, de gloednieuwe iPhone ligt razendsnel op je deurmat.

In samenwerking met KPN

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.