Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Boeken 11 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

‘It Ends With Us’ uitgelezen? Dan wil je deze hartverscheurende boeken ook lezen

We proberen het hele jaar door te lezen. Toch gaat dat op het strand, met een drankje in je ene hand en een boek in het andere, nét iets makkelijker. Afgelopen jaar was ‘It Ends With Us’ van Colleen Hoover een groot succes. Heb jij ‘m al uit en ben je fan? Dan wil je deze zomer een van deze soortgelijke boeken lezen.

Geen Lily, Ryle en Atlas, maar wel net zo goed.

Soortgelijke boeken om te lezen na ‘It Ends With Us’

Het succes van Colleen Hoovers ‘It Ends With Us’ is niet te omvatten. Er komt zelfs een film van, met niemand minder dan Blake Lively in de hoofdrol en andere geweldige acteurs. Benieuwd hoe Blake eruit ziet als Lily Bloom? Dit zijn de eerste beelden.

Op vakantie verslijten we namelijk heel wat boeken, dus komen deze parels precies op het juiste moment.

‘Written in the Stars’ van Alexandra Bellefleur

In deze romance is een van de hoofdpersonen huiverig voor de liefde, net als Ryle. Darcy heeft een vreselijke eerste date gehad, maar om haar broer gerust te stellen liegt ze en zegt dat de date een succes was. Elle daarentegen is wanhopig op zoek naar de ware liefde en weet zeker dat het Darcy niet is. Als Elle’s nieuwe zakenpartner ook Darcy’s broer blijkt te zijn, is ze geschokt als ze hoort dat hij enthousiast is over de ontluikende romance tussen haar en zijn zus. Ze gaat ermee akkoord omdat Darcy Elle smeekt, en bovendien heeft ze haar bedrijf nodig om te bloeien. Maar deze neprelatie heeft een stevige vervaldatum: oudejaarsavond.

 

‘Verity’ van Colleen Hoover

Het kan natuurlijk niet anders dat je ‘It Ends With Us’ opvolgt met een andere knaller van Hoover. ‘Verity’ is net zo hartverscheurend en intens – sommigen verkiezen deze verhaallijn zelfs boven ‘It Ends With Us’.

Het verhaal volgt Lowen Ashleigh, een worstelende schrijfster die op de rand van de financiële afgrond staat als ze de baan van haar leven aanneemt. Jeremy Crawford, echtgenoot van bestsellerauteur Verity Crawford, heeft Lowen ingehuurd om de resterende boeken af te maken van een succesvolle serie die zijn gewonde vrouw niet kan afmaken.

 

‘Seven Days In June’ van Tia Williams

Eva Mercy en Shane Hall hadden niet verwacht elkaar te ontmoeten op een literair evenement. Zij schrijft erotica en hij Amerikaanse fictie. Hun chemie in het panel is meer dan professioneel en iedereen in de zaal voelt het. Wat niemand in de zaal weet, is dat Eva en Shane 20 jaar eerder, toen ze tieners waren, een zinderende week in juni doorbrachten, smoorverliefd op elkaar. Ze proberen het op het podium koel te spelen, maar de warmte tussen hen is onmiskenbaar, vooral omdat ze elkaar stiekem in hun boeken hebben geschreven…

 

‘In Five Years’ van Rebecca Serle

Zowel ‘In Five Years’ als ‘It Ends With Us’ lijken in het begin een rooskleurige romance, maar blijken uiteindelijk iets heel anders. Beide tranentrekkers pur sang.

Wanneer Dannie Kohan, een advocate uit Manhattan, vijf jaar in de toekomst wakker wordt en in bed ligt naast een man die niet haar verloofde is, is ze natuurlijk radeloos, maar ze probeert het hoofd koel te houden. Nadat ze een uur met hem heeft doorgebracht, keert ze terug naar haar tegenwoordige tijd en wordt ze gedwongen haar pad te kruisen met diezelfde man. Dit boek is het best wanneer je niet teveel van het plot weet, dus meer zeggen we niet.

 

‘The People We Keep’ van Allison Larkin

April Sawicki is een jonge songwriter die in de camper van haar gewelddadige vader in een klein stadje in New York opgroeit. Als ze eindelijk de moed heeft verzameld, ‘leent’ ze de auto van een buurman en belandt ze in Ithaca. Al snel raakt ze bevriend met een coffeeshopeigenaar en de stamgasten die daar dineren. De mensen die ze ontmoet, beginnen haar weer bij elkaar te brengen, leren haar meer over familie en vertrouwen dan haar vader ooit zou kunnen.

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.