Mesticia Da Silva
Mesticia Da Silva Beauty 20 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

De jellyfish haircut gaat viraal op TikTok en wij moeten er even aan wennen

2022 begon al gewaagd met de butterfly- en octopus haarstijlen die op TikTok viraal gingen, maar over de nieuwste trend zijn de meningen verdeeld. De jellyfish haarstijl, een half lange mullet, is de nieuwe avant-garde look die zéker de aandacht trekt.

Nicole Kidman doet zelfs mee aan de trend.

De ‘wolf cut’ domineert TikTok en Instagram: dit zijn de beste looks

Wat is de jellyfish haircut?

De jellyfish cut combineert twee haarstijlen die we de afgelopen jaren veel voorbij zagen komen: de blunt bob en de mullet. Terwijl het kapsel wel trending is op TikTok, is het niet helemaal nieuw. De jellyfish haarstijl is namelijk geïnspireerd door de traditionele Japanse “hime”of princess cut haarstijl die dateert uit het Japanse Heian-tijdperk.

De haarstijl bootst, met twee scherp uitgesneden lagen, letterlijk de vorm van een kwal na. Vandaar de naam van dit kapsel. De eerste, buitenste laag wordt gelijkmatig, bij ongeveer het midden van het oor, rondom het hoofd afgeknipt. De tweede, binnenste laag kan zo lang of zo kort zijn als je wilt. Denk aan: een bowl cut, maar dan met nog een langere laag eronder.

@dear.tina

I finally remembered to do a hair360 before my hair got too oily 🥴 #hair360 #hairstyleinspo #jellyfishhair #jellyfishhaircut #hairstylereference

♬ Love Maybe Secret Number – NiKO

Waarom is de haarstijl zo populair op TikTok?

Zoals de meeste trends, komt deze trend ook van TikTok. De trend is vooral erg populair omdat je zowel een kort als een lang kapsel kan uitproberen. Ook wordt er geëxperimenteerd met de vorm en lengte om de haarstijl helemaal eigen te maken.

Maar naast de TikTok posts speelt ook Nicole Kidman een belangrijke rol in de populariteit van de haartrend. De A-lister droeg het namelijk op laatste cover voor Perfect Magazine. In Nicole’s versie van de haarstijl was het bovenste gedeelte van hethaar geknipt tot haar kin terwijl de rest eindigt rond haar heupen.

‘Half wave’ is dé haartrend van dit moment en de stylist van Hailey Bieber laat zien hoe je het zelf creëert

Past de trend bij jou?

Het is nu eenmaal een feit dat je voor dit kapsel aardig wat lef moet hebben, maar als je houdt van een statement is dit echt iets voor jou. En een van de fijne dingen van deze haarstijl is dat je kapper niet hoeft te struggelen met het knippen van laagjes. Het zijn namelijk maar twee lagen die geknipt moeten worden.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.