Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Celebrity 21 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Jeremy Scott verlaat Moschino – daarom zetten wij zijn meest geliefde creaties op een rijtje

De stoelendans der modehuizen gaat verder, werd gisteren duidelijk uit een post van Jeremy Scott op Instagram. Na verschuivingen tussen de art directors van Nina Ricci, Emilio Pucci, Etro, Missoni, Kenzo, Supreme, Yeezy, Bottega Veneta, Burberry, Raf Simons en Gucci is nu ook Moschino aan de beurt. Jeremy Scott, die tien jaar geleden aan het roer kwam van het Italiaanse modehuis, verlaat Moschino en bracht het nieuws via een caption.

Een terugblik op zijn iconische Moschino Era

Jeremy Scott stopt bij Moschino

In de caption schreef hij (in capslock) dat hij het een fantastische ervaring vond om designs te creëren die voor altijd voort zullen leven. Ook gaf hij aan dankbaar te zijn voor alle liefde en support die hij het afgelopen decennia heeft gevoeld. Om de spanning op te bouwen deelt hij ook dat er iets spannends nieuws voor hem aan zit te komen. ‘Can’t wait to share with you all what I have in store for you next!’. Nou Jeremy, ook wij kunnen niet wachten.

De weg naar succes is hobbelig

Jeremy Scott werd geboren in het Amerikaanse Kansas City en werd al op jonge leeftijd gegrepen door een passie voor mode. Op zijn 14de startte hij met zowel lessen in Frans en Japans omdat hij vastberaden was om modeontwerper te worden. Toen hij 18 was verhuisde hij naar New York voor een opleiding tot ontwerper bij het Pratt Institute. Nadat hij een aantal jaren later studeerde verhuisde hij naar de stad van de mode, Parijs. Hij had geen baan, geen geld en geen onderdak en zwierf daarom door de stad en sliep in de metro. Uit wanhoop startte hij als promotor bij een club en besloot hij zijn eigen label op te richten. Nog geen jaar later gaf hij zijn eerste show in – toepasselijk genoeg – een bar. De rest van het succesverhaal is geschiedenis.

Aan het roer van Moschino

Na vele successen nam Mr. Scott in oktober 2013 het roer over van Rosella Jardini bij Moschino. Het merk en de ontwerper waren volgens velen een match made in heaven aangezien de oprichter, Franco Moschino, mode zag als een vorm van protest. Jeremy stond er om bekend niet weg te deinzen van een beetje rebellie en controverse. In de jaren die volgenden wist hij naam te maken als designer van de celebrities. Paris Hilton, Beyonce, Madonna, Miley, Rihanna, Lady Gaga, Katy Perry, Britney Spears en Nicky Minaj worden met enige regelmaat in zijn creaties gespot.

Tijdens zijn tien jaar in dienst van Moschino heeft Jeremy ontelbaar opvallende, mooie, spraakmakende en humoristische ontwerpen gemaakt. Het was dan ook geen appeltje eitje om onze favorieten uit te kiezen. Toch hebben we een poging gewaagd. Dit zijn – volgens ons – de meest geliefde ontwerpen van de meester van de humor in mode.

1. Barbie voor FW15

2. Floaties voor FW21

3. Alien Airlines FW18

4. Let them eat Moschino voor FW21

5. Gigi Hadid als bruid voor SS17

6. Harp om te dragen voor FW23

7. Binnen de lijntjes gekleurd voor SS19

Up next for Jeremy

Wat Jeremy Scott hierna gaat doen, is nog niet helemaal duidelijk. Wel spotten we in de media-archieven dat Karl Lagerfeld (over wie momenteel een serie gemaakt wordt) hem ooit heeft benoemd als de enige écht geschikte opvolger voor Chanel. Wie weet zien we hem over een poosje terug bij het modehuis van Gabrielle Chanel…

Trend Alert! Deze ‘Glunge’ items mogen niet missen in jouw garderobe

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.