Britta van Aggele
Britta van Aggele Beauty 2 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

‘Marilyn blonde’ is de platina haarkleur die we deze lente overal gaan zien

De lente is officieel alweer een tijdje begonnen en dat betekent dat alles aan het groeien en bloeien is. Zo zien we (als we geluk hebben) dagelijks een strak blauwe lucht en beginnen de bomen en struiken weer groen te kleuren. Bij een nieuw seizoen horen ook nieuwe trends en de nieuwste trend op het gebied van haar is ‘Marilyn blonde’.

Het is tijd voor een flinke opfrisbeurt.

Haartrends

Hoewel we vorig jaar rond dit tijdstip nog in lockdown zaten, zagen we wel veel verschillende haartrends voorbijkomen. Zo was iedereen compleet obsessed met de ‘cord knot’ – het perfecte kapsel voor de warme dagen. Ook zagen de ‘feathered ends’ haartrend overal voorbijkomen en zelf celebrities als Kylie Jenner en Jennifer Aniston werden met deze trend gespot.

Gelukkig komen er elk seizoen weer nieuwe trends uit en niet alleen haarlengte speelt een rol dit jaar. Haarkleurtrends zijn namelijk ook helemaal hot and happening en wij hebben al verschillende prachtige kleuren gespot. ‘Louis Vuitton brunette’, ‘Nectar blonde’ en ‘Expensive blonde’ zijn dé grootste haarkleurtrend van dit voorjaar en daar is nu een nieuwe kleur aan toegevoegd.

‘Marilyn blonde’

Als je Marilyn Monroe kent, weet je dat zij niet alleen bekendstond om haar sexy uitstraling, maar ook om haar prachtige blonde haren. Het is dan ook niet moeilijk om te raden dat de ‘Marilyn blonde’ haarkleurtrend geïnspireerd is op de iconische vrouw herself. Deze haarkleurtrend gaat aankomende lente/zomer dan ook zeker de beautywereld domineren.

‘Marilyn blonde’ zit ergens tussen ‘Old Hollywood Blonde’ en ‘Atomic Blonde’ in en is een platina blonde kleur. Toch is de kleur iets helderder met een asy ondertoon, net als de iconische kleur van Marilyn Monroe. Haar haarkleur staat op het punt een comeback te maken dankzij de Netflix-film “The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes”.

Celebrities

Het is gewaagd, maar zeker ook een van de meest iconische haarkleuren aller tijden. Wij kijken er dan ook niet van op dat er al verschillende celebrities met de haarkleurtrend zijn gespot. Zo hebben niemand minder dan Gigi Hadid, Dua Lipa en Eiza Gonzalez de kleur al gerockt. Dit is het perfecte moment om iets gewaagders te proberen, dus ben jij de volgende?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.