Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Celebrity 8 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Meghan Markle wilde niet meer leven en had suïcidale gedachten tijdens haar periode als royal

Vannacht was het eindelijk zover: Meghan Markle en prins Harry schoven aan bij Oprah Winfrey voor een openhartig interview. De twee deden meerdere onthullingen over het Britse koningshuis. Zo vertelde Meghan over haar relatie met Kate Middleton en maakte Harry het geslacht van hun tweede kind bekend. Ook gaat het over de donkerste periode uit Meghans leven: haar tijd als royal in het Britse koningshuis.

Heb je zelf suïcidale gedachten? Bel 0800-0113 of ga naar www.113.nl voor Stichting Zelfmoordpreventie.

Meghan Markle over eenzaamheid en suïcidale gedachten

In het diepgaande interview met Oprah Winfrey ging het over veel onderwerpen, maar natuurlijk ook over de periode als royal. Meghan vertelt over de donkere periode in het Britse koningshuis. Zo vertelt ze dat ze enorm eenzaam was en dat haar eenzaamheid zelfs zo erg was dat ze de zin van het leven niet meer zag. Ook met deze gevoelens moest ze in eerste instantie zelf dealen, omdat ze het niet tegen Harry durfde te vertellen.

“Er was een breekpunt”, zegt ze. “Ik zag gewoon geen oplossing. Ik lag ‘s nachts wakker en dacht: ‘Ik begrijp niet hoe dit allemaal wordt weggewerkt’- en nogmaals, ik zag het niet – maar het is bijna erger als je het voelt door de uitdrukking van je moeder of vrienden. Die zagen me huilend en vertelden: ‘Meg, ze beschermen je niet.’ En ik realiseerde me dat het allemaal gebeurde, alleen maar omdat er was. “

nederland meghan markle prins harry oprah winfrey
CBS CBS

Koningshuis deed niks

Uiteindelijk heeft ze de gevoelens met Harry gedeeld en deed hij er alles aan om Meghan Markle en Archie te beschermen. Meghan gaf bij meerdere royals aan dat ze problemen had met haar mentale gezondheid en of ze ergens met deze gevoelens terecht kon. Het Britse koningshuis gaf haar geen ondersteuning. “Het was heel eng, en ik wist niet tot wie ik me moest wenden,” zegt Meghan, eraan toevoegend dat ze Harry in vertrouwen nam en zich uiteindelijk tot de beste vrienden van prinses Diana wendde, “want wie kon anders begrijpen hoe het eigenlijk van binnen is?”

Dat heeft het stel uiteindelijk doen besluiten om het koningshuis te verlaten. Dat hun leven zo groot werd uitgemeten door de Britse roddelbladen, werd hen teveel. Harry legt uit hoe hij de link met zijn moeder Diana maakte. ‘Mijn grootste zorg was dat de geschiedenis zich zou herhalen,’ zegt hij. ‘Ik ben heel opgelucht en blij dat ik hier met jou praat met mijn vrouw aan mijn zijde. Ik kan me niet voorstellen hoe het geweest moet zijn voor haar. Om dit proces in haar eentje te hebben doorstaan. Al die jaren geleden. Het was al ongelooflijk moeilijk voor ons tweeën, maar we hebben tenminste elkaar.’

Zo kijk je het interview van Meghan Markle en prins Harry met Oprah Winfrey in Nederland

Heb je zelf suïcidale gedachten? Bel 0800-0113 of ga naar www.113.nl voor Stichting Zelfmoordpreventie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.