Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Modetrends 18 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Memphis brengt de zweetband in de mode: dit zijn de mooiste exemplaren

Tijdens de eerste EK-wedstrijd van Nederland ging vooral over de zweetband van Memphis Depay. Iedereen vond er wat van en sommige Oranjefans droegen gekscherend een witte band om hun hoofd. Maar of je nu fan bent of niet: de zweetband gaan we nog vaak zien deze zomer.

De nieuwe look van de Oranje-aanvaller heeft de zweetband razend populair gemaakt. Afgaande op de inhakende reclamespotjes van grote bedrijven, is de witte zweetband nu al hét EK-item van 2024. Maar modeliefhebbers weten beter: dit wordt niet alleen het EK-item, maar gewoon hét item van de zomer. Verder ging het tijdens de eerste EK-wedstrijd ook over de winnende goal van Wout Weghorst.

Veel mensen, veel meningen

Bijna heel Nederland zit voor de buis als Oranje speelt. Dat er veel ophef was om de zweetband van Memphis, was dus ergens te verwachten. Want zoals oma altijd zegt: veel mensen, veel meningen. Nu zijn de meeste voetbalfans in eerste instantie niet heel fashion forward, dus is de keuze van Memphis even wennen. Al wordt de zweetband al snel omarmd en is ‘ie geliefd door velen. Zo geliefd zelfs, dat de verkopen ervan zijn verdrievoudigd.

Van tenniscore naar voetbalcore

Dankzij de film Challengers was tenniscore de trend van deze lente. Tot nu, want dankzij het EK moeten tennisrokjes en witte sneakers plaatsmaken voor haarbanden en jerseys. Niet alleen op EK-themed jerseys is een klopjacht, de voetbaljersey in het algemeen in één van de populairste zomeritems dit jaar. Als jij daar de zweetband bij optelt, dan zijn we hard op weg naar een nieuwe ‘core‘. Voetbalcore, om precies te zijn.

De mooiste zweetbanden à la Memphis

De zweetbanden zijn niet aan te slepen. Zelfs op Bol.com zijn ze uitverkocht – en als je er eentje vindt, dan is ‘ie opeens €30. Toch hebben wij het internet afgespeurd naar wat modieuze exemplaren. Dit is NSMBL’s selectie.

Nike Swoosh Hoofdband Wit – € 13

Memphis EK zweetband
Bol.com

Nike Swoosh Hoofdband Roze – € 11,95

Memphis EK zweetband (1)
TennisPoint

Nike Swoosh Court Purple/Volt Headband – € 9,99

Memphis EK zweetband (2)
Hatstore

Louis Vuitton LV Carving Headband – € 300

Memphis EK zweetband (3)
Louis Vuitton

Goldbergh Hoofdband Groen – € 37,95

Memphis EK zweetband (4)
Outdoorsupply

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.