Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Lichaam 23 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Klaar met dat vermoeide gevoel? Krijg je energie terug met deze 6 tips

Met een drukbezet leven kan het soms een uitdaging zijn om je energie op peil te houden. Vaak is dit zelfs op zijn laagst wanneer je het ‘t meest nodig hebt. Met deze handige en eenvoudige tips krijg je jouw vitaliteit zo weer terug, zonder enorme veranderingen te hoeven maken in je levensstijl.

Energy, energy, energy! 💥

Kleine aanpassingen, groot resultaat

Als je dagen gevuld zijn met werk, hobby’s, sport, vrienden, verplichtingen en talloze avonturen kan het wel eens zijn dat je energielevel op een lager pitje staat. Is dit eigenlijk vooral na een uitzonderlijk drukke week of een flink latertje in de stad? Dan is het natuurlijk makkelijk te verklaren waar het aan ligt. Maar komt het de afgelopen tijd vaker voor?

Dan is het misschien tijd voor een paar maatregelen om die glinstering in je ogen terug te brengen, je huid te laten shinen en die vermoeidheid te verslaan met een aantal energie-boostende tips van Klaever Health. Want nee, genoeg slapen, beweging en ontspanning zijn heus niet alles waar je aan hoeft te denken.

1. Cut the noise

Te veel prikkels kunnen je vermoeid maken en een overweldigd gevoel geven. Creëer daarom dagelijks een moment van stilte en vertraging waarin je jouw gedachten tot rust kunt laten komen. Dit kan een meditatie zijn, een rustige wandeling in de natuur, of gewoon een moment van rust voor jezelf zonder afleiding, zodat je kunt voelen wat je nodig hebt. Elke minuut is er een.

Victoria Beckham zingt dronken karaoke in Miami en hint op een comeback

2. Verbind met de natuur

De natuur heeft een unieke kracht om ons energie te geven, en dat is niet voor niets: je bent zelf namelijk ook onderdeel van de natuur. Ga naar buiten, stel je bloot aan zonlicht, zwem in de zee, voel het gras, adem diep in en absorbeer de natuurlijke schoonheid om je heen. Een korte wandeling in een park of bos kan wonderen doen voor je energieniveau, innerlijke rust en humeur.

3. Beperk je eetmomenten

We zijn geneigd om de hele dag te eten en drinken, vooral als we vermoeid of gestrest zijn. Vaak is dit een vorm van afleiding om maar niet te hoeven voelen. Probeer je eetmomenten te beperken tot maximaal 3 vaste momenten op de dag. Dit helpt je spijsvertering te reguleren en geeft je lichaam de tijd om te herstellen en nieuwe energie op te bouwen.

4. Drink water dat goed wordt opgenomen

Dat hydratatie essentieel is voor een energiek lichaam en een mooie huid, weet inmiddels iedereen wel. Toch is er ook een groot verschil tussen de manier waarop je het water binnenkrijgt. Ons kraanwater is namelijk niet helemaal zuiver en het zou daarom goed zijn als je het kraanwater filtert voordat je het opdrinkt. Ook kun je ervoor zorgen dat je een half uur voor en een half uur na een maaltijd niet drinkt. Dit kan namelijk een negatieve invloed hebben op je spijsvertering en maagzuur.

6 voorbeelden waarom het marketingteam van Barbie zo geweldig is

5. Duik de keuken in

Bereid zelf voedzame maaltijden met verse, onbewerkte ingrediënten. Kook of bereid het met liefde en geniet van de gezonde voeding die je lichaam écht voedt en energie geeft (zoals deze eenvoudige en goedkope poké bowl). Lijkt je dit te veel tijd kosten in een drukke week? Doe dan weekboodschappen waardoor je alles al in huis hebt en daar dus in ieder geval tijd mee bespaart.

6. Kies voor haalbaarheid en consistentie

Het volgen van een gezonde levensstijl hoeft niet perfect te zijn. Kies voor haalbare doelen (bijvoorbeeld één aandachtspunt extra per maand), die je zonder al te veel radicale veranderingen toe kunt voegen in je dagelijkse routine, maar toch een grote impact kunnen hebben op je energieniveau op de lange termijn.

Je hersenen ‘primen’: zo doe je dat

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.