Britta van Aggele
Britta van Aggele Celebrity 20 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Miley Cyrus onthult de echte betekenis achter haar populaire nummer ‘Flowers’

Toen het nummer ‘Flowers’ van Miley Cyrus op 13 januari 2023 uitkwam dacht iedereen dat het over Liam Hemsworth ging. Niet zo gek, want 13 januari is namelijk zijn verjaardag, maar of het nummer echt over hem gaat is tot nu toe alleen een gerucht dat rondgaat in de wandelgangen. Maar niemand minder dan Miley Cyrus heeft nu onthuld wat de echte betekenis achter een van haar grootste hits, ‘Flowers’, is.

Juicy!

Miley Cyrus en Liam Hemsworth

Miley Cyrus en Liam Hemsworth ontmoetten elkaar voor het eerst in 2009 op de set van de film The Last Song. Hier werden ze stapelverliefd op elkaar, maar hadden maar een korte tijd een relatie. Toch vonden ze elkaar weer en verloofden zich in 2012, maar gingen opnieuw uit elkaar, voordat ze zich opnieuw verloofden in 2016.

Dit leek goed te gaan, want het stel trouwde in 2018 met elkaar. Toch leek het erop dat Miley en Liam te verschillend van elkaar waren, waardoor ze in 2019 weer uit elkaar gingen en ze rondden de scheiding uiteindelijk af in 2020. En hoewel Miley en Liam beiden een nieuwe partner hebben, lijkt de breuk hier en daar toch nog een beetje pijn te doen.

Fans vinden Lady Gaga onherkenbaar in nieuwste TikTok video

Betekenis van het nummer ‘Flowers’

Begin dit jaar bracht Miley Cyrus namelijk het nummer ‘Flowers’ uit, wat een duidelijke sneer leek naar haar ex-man Liam Hemsworth. Toch heeft Miley nu in haar coverintervieuw met de Britse Vogue onthuld dat het nummer oorspronkelijk een hele andere boodschap had.

Het nummer is, zoals wij hem kennen, ontzettend empowering, maar dat was niet altijd het geval. “I wrote it in a really different way,” vertelt Miley. “The chorus was originally: ‘I can buy myself flowers, write my name in the sand, but I can’t love me better than you can.’ It used to be more, like, 1950s. The saddest song. Like: ‘Sure, I can be my own lover, but you’re so much better.’” Toch besloot Miley het nummer te veranderen. “The song is a little fake it till you make it,” voegt ze toe. “Which I’m a big fan of.”

Fans

Verder vertelt de zangeres dat haar album Endless Summer Vacation niet een soort dagboek is dat letterlijk moet worden geïnterpreteerd of dat haar muziekvideo’s bezaaid zijn met aanwijzingen over haar verleden. “I never need to be a master at the craft of tricking an audience,” vertelt ze. “It will set itself on fire all by itself.”

Hoewel ze het misschien nooit zal toegeven zijn fans ervan overtuigd dat ‘Flowers’ over Liam gaat en wij moeten zeggen dat de aanwijzingen erg overtuigend zijn. Zo lijkt het erop dat de tekst ‘Built a home and watch it burn’ een verwijzing is naar het huis van het voormalige stel in Malibu dat is 2018 werd verwoest door een brand en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Of het nummer echt over hem gaat zullen we van Miley waarschijnlijk nooit horen, maar we hebben wel onze vermoedens.

Op deze old-fashioned manier heeft Miley Cyrus haar vriend Maxx Morando ontmoet

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.