Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Love & Life 20 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Geen muzieksticker op Instagram? Dankzij deze hacks kan ook jij eindelijk meedoen

Instagram kent inmiddels al meer nieuwe functies naast de muzieksticker, zoals Reels. Toch zijn er heel wat mensen – like me – die nog geen muzieksticker zien staan zodra ze een story met muziek willen plaatsen. Heb je alle updates al gedaan, maar kan je nog geen gebruikmaken van de muzieksticker? We got you.

Er bestaan namelijk heel wat hacks die ervoor kunnen zorgen dat jij straks ook finally een leuk deuntje onder je story kunt zetten. Dit zijn ze.

Muzieksticker mist op Instagram

Niets vervelender dan iedereen leuk gebruik zien maken van een vette feature, maar het zelf niet kunnen gebruiken. Waar zowat heel Instagram de muzieksticker schijnt te hebben, zijn er ook wat mensen die de sticker nog steeds niet bij hun stories hebben staan.

En daar, dames en heren, gaan we vandaag verandering in brengen. Met deze vijf hacks zorg je er namelijk voor dat ook jij die functie eindelijk hebt.

1. Uit- en inloggen

Naast checken of je de laatste update wel hebt gedaan, is uit- en inloggen ook een goede manier om te kijken of je de sticker daarna wel te zien krijgt. Ga naar instellingen, scrol naar beneden en klik op “uitloggen”.

2. Deïnstalleer en herinstalleer de app

Op het wereldwijde web zijn verschillende berichten te lezen van mensen die de muzieksticker tevoorschijn zagen komen nadat ze de app hadden gedeïnstalleerd en geherinstalleerd.

3. Switch van een business account naar een persoonlijk account

Heb je een business account? Dan kan dát de reden zijn dat je geen muzieksticker ziet staan. Switchen naar een persoonlijk account zou de oplossing kunnen zijn. Give it a try.

4. Veranderen naar een makersprofiel

Een andere truc die je kan proberen, is om je account te veranderen naar een makersprofiel. Ga naar instellingen, selecteerd “account” en “overschakelen naar makersaccount”. Het kan een dag of drie duren voor de sticker zichtbaar is, maar voor veel mensen werkte deze truc wel.

5. Zoek de muzieksticker bij iemand anders op

Wat ook kan werken is door naar een story te gaan waar de muzieksticker wordt gebruikt. Klik vervolgens op het liedje (linksboven in je scherm). Als het goed is moet je dan het liedje in beeld krijgen én een icoontje zien met “Try Music in your Story”. Je hoeft er alleen maar op te klikken en voilà, je kunt ook muziek toevoegen.

Meer over Instagram

  • Sharing is caring – Met deze 5 apps worden jouw Stories nóg mooier
  • Insta famous – Ariana Grande is de meest gevolgde vrouw op Instagram
  • De nieuwste Instagram-trend ‘reality vs. reality’ neemt het platform over en is all about women empowerment
  • Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

    Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.