Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Entertainment 15 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Deze Netflix-documentaires over het klimaat wil je vandaag nog kijken

Er zijn verschillende manieren om jezelf te informeren over de klimaatverandering. Zo kun je al veel doen door te doneren of jezelf in te lezen over het maatschappelijke probleem, maar kun je ook al veel leren van films, series en documentaires. Zo zijn er genoeg Netflix-documentaires over het klimaat.

We hebben de beste voor je op een rij gezet.

Netflix-documentaires over het klimaat: dit zijn de beste

De klimaatverandering is tot op de dag van vandaag nog steeds een groot probleem. Veel grote overheden proberen hier al verandering in te brengen, maar het is nog lang niet genoeg. Gelukkig kun je zelf al veel doen door bijvoorbeeld afval te scheiden, minder tot geen vlees te eten en jezelf goed te informeren over het onderwerp. Een goede manier om jezelf te informeren over de klimaatverandering is doormiddel van Netflix-documentaires over het klimaat. We hebben de beste verzameld.

1. What the Health

De vleesindustrie heeft veel invloed op de klimaatverandering, en dat wordt in What The Health goed uitgelegd. Ondanks dat de documentaire veel kritiek heeft gehad op het feit dat ze niet het ‘hele verhaal’ vertellen, legt de Netflix-documentaire wel goed uit wat voor impact het eten van vlees op onze gezondheid heeft en hoe we samen duurzamer en milieuvriendelijker kunnen eten.

2. The Game Changers

Om weer een milieuvriendelijke aarde te creëeren zullen we ook anders moeten eten. Zoals we net al zeiden heeft vooral de vleesindustrie namelijk ontzettend veel impact op het klimaat. In de Netflix-original The Game Changers zien we hoe verschillende sporters, onder andere acteur Arnold Schwarzenegger, boxer Conor McGregor en Jackie Chan, vertellen hoe een vegetarisch en veganistisch dieet hun bevalt.

3. Seaspiracy

De recent uitgekomen documentaire Seaspiracy vertelt het verhaal over de geheimen en duisterheden van de visindustrie. Er wordt veel gepraat over de werkzaamheden, de redenen waarom sommige vissers écht vissen en wat voor effect dit heeft op ons klimaat. Je leest hier meer over de leerzame documentaire.

4. Our Planet

Soms lijken veel mensen te vergeten dat we op een planeet leven met enorm veel dieren. Veel van deze dieren vooral worden al jaren opgejaagd en sterven langzaam uit. In Our Planet wordt in acht afleveringen verteld, door de Engelsman David Attenborough, over wat voor effect de klimaatverandering heeft op dieren en hoe ze zich compleet moeten aanpassen.

5. David Attenborough: A Life on Our Planet

Historicus David Attenborough gaat in A Life on Our Planet dieper in op de effecten van de klimaatverandering op ons, de aarde en de dieren. Ook vertelt hij wat wij als mens kunnen doen om de klimaatverandering af te remmen.

6. Down To Earth with Zac Efron

Zac Efron in een documentaire over klimaatverandering: wat willen we nog meer? In Down To Earth volgen we Zac Efron die met zijn vrienden en een expert op pad gaat over de wereld om achter sustainable manieren van leven te komen. De series bevat een vleugje humor, wat het lekker luchtig maar toch erg leerzaam maakt.

7. Chasing Coral

In de Netflix-documentaire Chasing Coral volgen we een aantal duikers die naar de bodem van de zee duiken om het koraal te onderzoeken. In tegenstelling tot een aantal jaren geleden is veel koraal uit de zee namelijk aan het verbleken, wat allesbehalve goed is. In de documentaire komen we erachter wat de oorzaken zijn en wat voor effect dit heeft op de zee en het klimaat.

8. A Plastic Ocean

Een Netflix-documentaire over het klimaat die gelijk het probleem bij de wortels aanpakt en één van de grootste oorzaken van de klimaatverandering onderzoekt is A Plastic Ocean. In de documentaire zien we hoe ontzettend veel plastic er eigenlijk in de zeeën en oceanen drijft en wat voor impact dit heeft op onze aarde.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.