Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Entertainment 23 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Deze films op Netflix duren maar 90 minuten en zijn het kijken waard

Films als Lord of the Rings, The Irishman en The Godfather duren ontzettend lang, wat niet altijd even fijn is. Soms hebben we wel zin in een leuke film, maar dan niet eentje die we meer dan twee uur uit moeten zitten. Een film die 90 minuten duurt klinkt een stuk aantrekkelijker, niet?

We hebben de beste voor je verzameld.

Korte films van maar 90 minuten

De beste films allertijden duren vaak ook het langst, dat is een feit. Maar soms kan het ook wel even lekker zijn om een wat kortere film te kijken, van bijvoorbeeld 90 minuten lang. De verhaallijnen zijn net zo spannend, het duurt alleen wat minder lang tot de plot plaatsvind.

Voor de filmkijkers die even geen zin hebben om 200+ minuten op de bank te hangen hebben we de beste korte films op Netflix verzameld.

1. Ma Rainey’s Black Bottom

Het is 1927 in Chicago en Ma Rainey en haar band nemen een lied op in de studio. In de film wordt vooral goed in beeld gebracht hoe het in die tijd was om als zwarte artiesten met witte producers te werken. In Ma Rainey’s Black Bottom zien we vooral bekende gezichten als Viola Davis en Chadwick Boseman. Het kijken waard, als je het ons vraagt.

2. Yes Day

Als ouder zijnde hoor je over het algemeen op gekke wensen en vragen ‘nee’ te zeggen, maar de ouders Allison en Carlos besluiten voor één dag overal ‘ja’ op te zeggen. Hun kinderen komen met de gekste wensen, en daar moeten ze – met een paar basisregels – ja op zeggen.

3. No Good Deed

Een toegewijde moeder wil een vreemdeling helpen die in de put zit. Ze komt echter in groot gevaar wanneer deze ‘knappe’ man een ontsnapte gevangene blijkt te zijn en haar wilt gijzelen.

4. Hush

Wie zin heeft in een kort maar krachtige thriller/horror van 90 minuten, wilt Hush zien. Een dove schrijfster leeft alleen in het bos, maar moet voor haar leven vechten wanneer een gemaskerde man ineens voor haar raam staat.

5. Midnight Sun

Katie heeft een ziekte waardoor ze niet in de zon kan en mag komen. De nacht is dan ook het enige moment dat ze buiten kan zijn. Ze komt haar buurjongen tegen en ze beginnen te daten, wat leidt naar een moment waar Katie toch écht over haar ziekte moet vertellen.

6. Barefoot

Een man die werkt als conciërge wilt aan zijn familie laten zien dat hij rustiger is geworden en zijn leven terug op de rails heeft. Hij vraagt een patiënt uit het psychologische ziekenhuis waar hij werkt om zich voor te doen als zijn vriendin.

7. Love, Guaranteed

Een goede romantische film is nooit mis, helemaal niet wanneer hij maar 90 minuten duurt. In Love, Guaranteed zien we hoe de vonken overslaan bij een advocate en een cliënt die een datingsite wilt vervolgen die garandeert dat de gebruikers ware liefde vinden.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.