Aartie Narain
Aartie Narain Entertainment 6 feb 2021
Leestijd: 4 minuten

Na Undercover onthult Netflix deze nieuwe Nederlandse Netflix-Originals

We zijn natuurlijk groot fan van de Netflix-Original Undercover. Hoog tijd voor Netflix om het aantal Nederlandse en Belgische Originals eens flink op te schroeven. Afgelopen week deelde de streamingdienst nieuwe beelden en aankondigingen. Wij zetten alles op een rijtje.

Netflix kondigt Nederlandse producties aan

Na het succes van Undercover zorgt Netflix voor meerdere Nederlandse en Vlaamse producties. “Het is geweldig om samen te werken met de fantastische makers en talenten uit deze twee landen en we kunnen niet wachten om een voorproefje te geven van wat er nog meer komen gaat”, aldus een woordvoerder van Netflix. Op de onderstaande films en series kun je rekenen.

1. Ferry

We wisten natuurlijk al dat Frank Lammers’ personage uit Undercover zijn eigen film gaat krijgen. Netflix heeft nu meer details en een video gedeeld. Ferry, zoals de film gaat heten, speelt zich in het Amsterdam van 2006 af. Hij werkt daar voor de oppermachtige hasjbaron Ralph Brink. Wanneer de zoon van Brink tijdens een overal gewond raakt, wordt Ferry op pad gestuurd om af te rekenen met de daders. Over de releasedatum is officieel nog niks bekend, maar vorig jaar werd maart 2021 als beoogde releaseperiode genoemd.

2. Snelle: zonder jas naar buiten

Netflix heeft grootse plannen voor de Nederlandse rapper Snelle. De 25-jarige artiest krijgt zijn eigen documentaire op de streamingdienst. Daarin wordt het verhaal achter zijn astronomisch gegroeide populariteit verteld. Snelle ging namelijk binnen twee jaar van het dweilen van de vloer van een hotel naar een van de grootste artiesten van Nederland. En de rapper zelf? Die hoopt met zijn docu vooral anderen te inspireren.

Snelle: zonder jas naar buiten

3. Buladó

Buladó is niet zomaar een film. Het bijzondere project is namelijk de Nederlandse inzending van de Oscars, en werd afgelopen jaar door critici de hemel in geprezen. Dat belooft veel goeds. De film gaat over de elfjarige Kenza, die met haar vader en opa op Curaçao woont. Ze kan weinig met de nuchtere houding van haar vader, maar de mystieke tradities van haar opa bieden soelaas. Vanaf 5 maart staat Buladó op Netflix.

4. Into the Night

Into the Night is de eerste volledig Belgische Netflix-serie. De serie speelt zich af in een wereld waarin zonlicht opeens dodelijk is geworden. Een aantal mensen krijgt het voor elkaar om een vliegtuig te kapen, en proberen ermee aan de zon te ontsnappen. We zullen het einde van het eerste seizoen niet spoilen, maar de finale belooft veel goeds voor het tweede seizoen. Netflix stelt fans gerust: de opnames voor het tweede seizoen zijn inmiddels afgerond.

5. Forever Rich

Forever Rich wordt de allereerste volledig Nederlandse Netflix-film. De film volgt Richie, een jonge rapper die op het punt staat om de grootste artiest binnen dat genre te worden. Althans, in Nederland. Vlak voor een optreden gooien gewapende tieners echter roet in het eten. Ze stelen zijn zeer prijzige horloge. De vernederende beelden gaan op het internet viraal, met grote schade voor zijn imago als resultaat. Kan Richie zijn carrière nog redden? Eind dit jaar op Netflix te zien.

6. Just Say Yes

Tja, de romantische komedie is natuurlijk hét genre van de Nederlandse filmindustrie. Een Netflix Original binnen die categorie mag dan ook niet ontbreken. Yolanthe Cabau van Kasbergen speelt Lotte. Ze kijkt al heel haar leven uit naar de perfecte bruiloft. Wanneer ze er eindelijk eentje gepland heeft met de liefde voor haar leven, blaast haar aanstaande man de trouwerij opeens af. De film staat komende lente op Netflix.

Just Say Yes

7. Nieuwe serie met Elise Schaap

Undercover-ster Elise Schaap krijgt haar eigen serie op Netflix. Het gaat om de eerste Nederlandse komedie-serie op de streamingdienst. Ze speelt Michelle, een jongedame met één obsessie: ze wil influencer worden. Ze raakt geheel verslaafd aan de online aandacht en gaat er ook steeds verder in.

Met alle desastreuze gevolgen van dien. De likes gaan al snel boven haar familie en vrienden. Fans van de actrice zullen nog even geduld moeten hebben: het project komt pas in 2022 uit. Oh ja: een oude bekende is bij de serie betrokken.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.