Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Parfum 21 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

De ‘neuroscent’ is nu al de meest impactvolle parfumtrend van 2024

Waar je eerder altijd parfum droeg om lekker te ruiken, moet het je dit jaar ook nog eens iets laten voelen. Dat kan met neuroscents. Deze parfumtrend speelt in op het idee dat verschillende geuren specifieke emoties aanwakkeren. Kan je met een paar sprays parfum je stemming een boost geven?

Met deze pasgeboren trend zijn parfums niet alleen een vorm van verzorging, maar ook een vorm van wellness.

Wat zijn neuroscents?

Zoals de naam al zegt, zijn neuroscents geuren waar bepaalde delen van je hersenen op reageren voor geluk, energie of om bijvoorbeeld de slaap te verbeteren. Door het dragen van een specifieke geur wordt jouw stemming beïnvloed. Althans, dat is wat het idee achter de trend is.

Parfumexpert Jannita Jáuregui van Skins zag de trend opkomen. ”Ik zie veelal dat geur, naast dat het lekker mag zijn, ook iets voor je mag doen. Dus dan zie je een de benefiets van aromatherapie naar voren komen in parfum” legt ze uit. ”Het is bewezen dat essentiële oliën een bepaald effect op je gemoedstoestand kunnen hebben. Als je bijvoorbeeld slecht slaapt of veel stress hebt, dan kan lavendel je zintuigen letterlijk even zoeten. Dat werkt kalmerend en daardoor kan je lekkerder slapen. Zulke ingrediënten hebben een bewezen effect op je.”

Neuroscents die nu op de markt zijn

Tja, waar kopen we zo’n geur die onze stemming ten goede omslaat? Bij Skins, bijvoorbeeld. Parfumhuis Veronique Gabai is gespecialiseerd in het ontwikkelen van neuroscents. Ze zijn helemaal ontwikkeld in samenwerking met zowel neurologen om te begrijpen hoe ingrediënten het brein beïnvloeden, als met aromatherapeuten om ook een welzijnseffect te bereiken. Wellbeing en neuroscientics komen hier dus samen.

Veronique Gabai Aroma Eau de Parfum Soul – €150 (100ml)

”Ontdek de kalmerende eigenschappen van deze houtachtige geur met lavendel die harmonie en gemoedsrust brengt en je hoofd leegmaakt.”

neuroscents parfumtrend
Skins

Veronique Gabai Aroma Eau de Parfum Heart – €150 (100ml)

Ontdek de zachte helende kracht van deze citrusrijke formule die positiviteit brengt, angst en vermoeidheid bestrijdt en je helpt om je open te stellen voor anderen.

neuroscents parfumtrend
Skins

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.