Mesticia Da Silva
Mesticia Da Silva Beauty 26 dec 2022
Leestijd: 4 minuten

NSMBL’s TikTok Wrapped: dit waren dé TikTok beautytrends van 2022

Je kan zeggen wat je wilt over TikTok, maar één ding is zeker: de app heeft meer invloed op ons leven dan we willen toegeven. Zo hebben we dit jaar een scala aan beautytrends voorbij zien komen die we natuurlijk allemaal hebben geprobeerd, denk maar aan Hailey Bieber’s glazed donut nails of de tientallen beautyproducten die we in een impuls hebben aangeschaft na het kijken van die ene virale TikTok.

Maar omdat we dit jaar zoveel verschillende trends voorbij hebben zien komen zetten wij onze favoriete TikTok beauty trends van 2022 speciaal voor jou op een rij.

Dit waren onze favoriete TikTok beautytrends van 2022

Hair Gems

Hair gems is iets wat al jaren bestaat, maar het is een trend die waar door de ‘Y2K aesthetic’ weer opnieuw leven in is geblazen. De trend is perfect voor elke situatie waar je outfit wel een dosis glitters kan gebruiken, maar als je zin hebt om de hair gems gewoon naar kantoor of school te dragen dan kan dit natuurlijk ook – nobody is stopping you!

 

@sophie_murraayy

On Amazon! Obsessed 🥹🦋💖🫶🏼

♬ original sound – Sophie Murray

Siren eyes

De siren eyes make-up trend brengt je ogen van een 0 to 100, zo worden je ogen optisch gelift wat je look meteen een ondeugend tintje geeft. Wij waren natuurlijk meteen fan van de look, maar we waren niet de enigen. Zo maakten meerdere celebs de look afgelopen jaar helemaal eigen – zo zien we de iconische looks van Bella Hadid, Megan Fox en Alexa Demie nog steeds voor ons.

@daniellemarcan

you asked, i receive #sireneyes #makeup #beauty #smokey

♬ original sound – DANIELLE

Skin cycling

We zijn allemaal op zoek naar dé perfecte skincare routine, en skin cycling is de skincare trend die ons dit jaar erg dicht bij een perfecte huid heeft gebracht. Zo heeft de #skincycling op het moment maar liefst 180 miljoen views op TikTok en is het sinds dat dermatoloog Dr. Whitney Bowe de video heeft uitgebracht voor velen een staple geworden.

@drwhitneybowe

Morning skincare routine should be consistent but at night it’s all about #skincycling #that #dermatologist #skincare #skincareroutine

♬ Forever – Labrinth

 

Glazed Donut Nails

Toen Hailey Bieber haar glazed donut nails voor het eerst liet zien tijdens het Met Gala van dit jaar, werden salons al snel overspoeld met verzoeken om de manicure te recreëren. De bedenker van de trend is nagelstyliste Zola Ganzorigt, en die vertelde gelukkig precies hoe we de iconische look zelf kunnen recreëren.

@zolaganzorigt

♬ original sound – Zola

 

Gym lips

De gym lips trend werd gestart door TikTok-gebruiker Kelli Anne Sewellym en de trend werd meteen populair, omdat het je de perfecte ‘your lips but better’ look geeft. En dat de beauty trend zo populair was werd wel duidelijk toen in plaats van specifiek voor de gym, zoals de naam ook zegt, een staple look werd voor velen. Zo kon zelfs Kim Kardashian geen genoeg krijgen van de make-up look.

@makeupxka

let’s bring gym lips to tik tok lmao #gymlips my go to liner is @Kevyn Aucoin in divine or @ABH Cosmetics in hazelnut w a lip treatment over it.

♬ original sound – Kelli Anne Sewell

Glass skin

Een juicy, glasachtige huid is iets waar velen van ons van dromen, maar om nou aan een skincare-routine van zeven stappen te beginnen… daar zitten we natuurlijk niet op te wachten. Met deze op K-Beauty geïnspireerde trend heb je gemakkelijk het hele jaar door de perfecte glow. Heb je nou nog steeds geen zin om aan een skincare-routine te beginnen? Dan kan je de glass skin look ook gewoon creëren met make-up.

@skincupid

#stitch with @ale the perfect example of glass skin! For Kbeauty beginners that don’t know where to start, we have picked out our favourite and bestselling products for all skin types and skin tones ❤️ #kbeautyshop #koreanskincareproducts #glassskin #glassskincare

♬ original sound – Skin Cupid – K-Beauty Store

 

 

Cold Girl Make-up

De cold girl make-up trend is een nieuwe verschijning op de app, maar de schattige rode wangen (en neus) die natuurlijk ontstaan als je iets te lang in de vrieskou staat zijn helemaal hip. Je kan de trend zelf makkelijk recreëren met de producten die je al hebt, zo hoef je alleen een royale hoeveelheid blush aan te brengen op je wangen en neus en je lippen zo glossy mogelijk te maken.

@millieleer

This is such a cute look! I’m obsessed ❄️ insp: @hayleybuix #makeup #coldlookmakeup #winter

♬ original sound – ci

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.