Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 19 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Onderzoek wijst uit waarom we op vakantie vaker én betere seks hebben

Op vakantie hebben we meer zin in seks, doen we het vaker, avontuurlijker én uitgebreider, en nemen we het liefst een luchtdrukvibrator mee. Recent onderzoek wijst uit dat er significant verschil zit in de seks thuis en die op reis. Dit is de reden.

Ben jij uit op wat sexy time in het buitenland?

Onderzoek naar seks op vakantie

In het kader van de zomervakantie die voor velen in aantocht of in volle gang is, vroeg Willie naar de beleving van vakantieseks en of er weleens speeltjes mee de koffer in duiken. Ruim 1500 mensen deden aan de enquête mee. Gemiddeld geven zij het belang van seks op vakantie een 8.

Meer zin in het buitenland

Van alle ondervraagden zegt 76% op vakantie meer zin in seks te hebben dan gewoonlijk. De grootste oorzaak van dit hogere ‘vakantielibido’ is volgens respondenten een meer ontspannen gevoel op vakantie. Ook meer tijd en ruimte hebben en het leuk vinden om het op verschillende plekken te doen, maken dat we op vakantie meer zin hebben dan gewoonlijk.

Anders dan thuis

Meer, minder of evenveel zin: er wordt op vakantie in ieder geval anders gesekst dan thuis. Zo stelt bijna de helft van de respondenten het vaker en avontuurlijker te doen op vakantie. Ook zegt ongeveer een derde er op vakantie meer de tijd voor te nemen en het uitgebreider te doen. Voor in totaal 14% is seks op vakantie juist minder frequent, minder avontuurlijk en minder uitgebreid dan thuis. Hoe dat kan, dat vertellen we je hieronder.

Obstakels bij vakantieseks

Zowel respondenten die hun vakantieseks goed vinden als respondenten die hun vakantieseks matig of onvoldoende beoordelen, ervaren obstakels bij het hebben van seks op vakantie. Meereizend kroost blijkt de grootste stoorzender: 27% van alle respondenten noemt kinderen als obstakel bij vakantieseks.

Gebrek aan privacy, bijvoorbeeld door ander reisgezelschap dan kinderen, (glurende) buren en gehorigheid van de accommodatie, volgt met 22% op plek twee. Warmte en gebrek aan comfort (denk aan slapen in een tent, krakende hotelbedden en faciliteiten op afstand) delen met beide 12% de derde plek in de top drie seksobstakels.

Opvallend: zo’n 11% van de genoemde obstakels is camping-gerelateerd. Een camping met privacy boeken? Kijk dan eens naar een van deze prachtige tentenkampen in de woestijn.

Belang van vakantieseks voor intimiteit tussen partners

Het belang van seks op vakantie om de intimiteit met een partner te bevorderen, wordt gemiddeld en het vaakst beoordeeld met een 8. Daarna worden negens en tienen het meest gegeven. Vakantieseks wordt dus zeer belangrijk gevonden. In hoeverre hun vakantieseks in die intimiteitsbehoefte voorziet, beoordelen respondenten gemiddeld met een 7,8. Toch geeft ook 8% dit een onvoldoende.

Geen partner, maar wel seks op vakantie? Wij vertellen je waar je heen wil. Op deze bestemmingen heb jij namelijk de meeste kans om een vakantieliefde (of vakantiescharrel) aan de haak te slaan.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.