Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Films & Series 25 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de 5 meest onvergetelijke filmkussen in de geschiedenis

Een van de belangrijkste scènes in een romantische film is toch voor de kusscène. Die zoen waar je als kijker zo lang op wachtte. Als jij fan bent van romantische films, zijn er vast wel een aantal filmkussen die je tot op de dag van vandaag nog steeds zijn bijgebleven.

Wij delen de vijf meest iconische en romantische filmkussen die plaatsvonden in de filmgeschiedenis.

De beste filmkussen aller tijden

In een romantische film is een filmkus onmisbaar. De zoenscènes zijn toch de scènes waar je stiekem het meest naar uitkijkt. De één is romantischer dan de ander, toch blijft het een cruciaal moment in een film. En dit zijn daarvan de bekendste.

1. The Notebook

Je had het waarschijnlijk al kunnen raden, maar als we het hebben over romantische films kan The Notebook niet ontbreken. In deze film zitten meerdere romantische filmkussen, dus een keuze maken hiertussen is erg lastig. Toch blijft de kusscène in de regen een van onze favorieten.

2. Titanic

Een andere welbekende filmkus komt uit de wereldberoemde film Titanic. Het gaat hier natuurlijk om de scène waarbij Rose en Jack op de boeg van het schip elkaar kussen terwijl er een prachtige zonsondergang te zien is.

3. Twilight

De kusscène tussen Bella en Edward in de film Twilight is er ook eentje die thuishoort in dit rijtje. Ook al zijn er veel mensen die eigenlijk niet fan waren van deze twee als koppel, spatte de romantiek van hun eerste kus af. Uiteindelijk hebben deze twee in het echte leven een relatie gekregen die een aantal jaar heeft volgehouden.

4. Sixteen Candles

Een wat oudere film maar die zeker niet kan ontbreken is de film Sixteen Candles. Deze komt uit 1984, en bevat een iconische filmkus. In de zoenscène is te zien hoe Samantha en Jake een romantische interactie hebben, met als middelpunt een verjaardagstaart.

5. To All the Boys I’ve Loved Before

Een wat nieuwere romantische film, die een sexy kusscène bevat, is de film To All the Boys I’ve Loved Before. Het draait in deze film allemaal om de scène waarin Laura Jean en Peter tijdens een skireis samen in een bubbelbad zitten en elkaar zoenen.

Deze romantische scene van ‘One Day’ vond Leo Woodall verschrikkelijk om te filmen

Dit zijn de 6 meest romantische en sexy films van komend jaar

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.