Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Fashion 5 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Onverwachts stijlicoon: hooikoorts neemt Fashion Week over

Designers halen inspiratie kan uit de kleinste, normaalste en juist grootste en opvallendste details. Vaak zijn deze inspiratiebronnen niet de dingen die we zouden verwachten. Natuurlijk is dat ook precies waardoor de collecties verrassend en creatief zijn. Toch is er nu een inspiratiebron en materiaal opgedoken waarvan wij nóóit hadden verwacht dat het een hype zou worden.

De modewereld heeft een onverwachtse inspiratiebron toegeëigend.

Van Florentina Leitner tot Jacquemus

Toen Florentina Leitner zo’n half jaar geleden tijdens Paris Fashion Week een presentatie hield en de ruimte van top tot teen (inclusief de modellen) had bezaaid met stro wist ik – to be honest – nog niet goed wat ik ervan moest vinden. Opvallend en een tikje edgy was het zeker. Inmiddels blijkt dat ze met haar ongewone presentatie waarschijnlijk velen heeft geïnspireerd.

Iedereen hooikoorts bij Jacquemus

Jacquemus – die doorgaans een ander moment voor zijn shows uitkiest dan de standaard en gevestigde modeweken – liet in december zijn visie voor komende zomer zien. Hij staat niet alleen bekend om zijn verfijnde en elegante ontwerpen, maar ook om zijn shows – die vaak gehost worden op de meest spectaculaire locaties. Zo ook voor deze SS23 show, genaamd Le Raffia. Aan de naam hadden we het al af kunnen lezen. De modellen, de collecties, de locatie en zelfs de gehele lucht was bezaaid met stro. Legendarisch – als je het ons vraagt.

Ook Simone Rocha gaat voor hooi

Waar wij misschien hadden verwacht dat stro zijn hoogtepunt van populariteit al had bereikt bij Jacquemus, liet Simone Rocha gisteren zien dat ons écht een periode vol raffia te wachten staat. Het natuurlijke materiaal werd op – weer – een onverwachtse manier verwerkt. Zo is het te zien door transparante mesh-stoffen en kant en hebben slordige gestileerde tassen veel weg van enorme strobalen. We hadden het nooit verwacht, maar wij zijn om. Bij het eerstvolgende gala brengen we een bezoekje aan de locale boerderij voor een modieus sprankeltje hooi.

Milan Fashion Week heeft gesproken: déze materialen komen helemaal terug

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.