Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Beauty 29 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Last van droge lokken en gespleten punten? Dit moet je wél en niet doen

Van gespleten punten tot haaruitval: we hebben er allemaal wel eens last van. Dit maakt het niet minder vervelend, maar het is vaak al fijn om te weten dat je hierin niet te enige bent. Omdat meer mensen er last van hebben, is het dan ook wel zo fijn om een oplossing te hebben. Gelukkig zijn er genoeg manieren om af te komen van je droge lokken.

We hebben de meest voorkomende vragen (én antwoorden) over droog haar voor je op een rijtje gezet.

1. Moet ik mijn punten bijknippen als ik last heb van gespleten punten?

Gespleten punten staan over het algemeen gelijk aan beschadigde lokken. Het is daarom, voor de gezondheid en groei van je haar, altijd beter om zo vaak mogelijk je punten bij te laten knippen. Het beste voor je haar is elke drie tot zes maanden je lokken bij te laten knippen.

2. Hoe verminder ik pluizig haar?

Pluizig of statisch haar is iets wat we allemaal wel eens hebben: zo zullen je lokken zo nu en dan afbreken om verschillende redenen maar kan het ook erg droog zijn. Om van je pluizige coupe af te komen werkt het het beste om producten te gebruiken die geen alcohol, sulfaten en siliconen bevatten. Deze ingrediënten maken je haar juist droog en dat is alles wat we níet willen.

3. Moet ik stoppen met het gebruiken van hitteproducten?

Hitteproducten als een föhn en stijl- of krultang beschadigen je haar, dat is een feit. Wanneer je je droge lokken wilt verminderen kan het dus zeker helpen om van deze producten af te stappen. Ben je hier nog niet klaar voor? Gebruik dan een fijne heat protector.

4. Helpt een satijnen kussensloop tegen droge lokken?

Wanneer we liggen te dromen en te kroelen komt het vaak voor dat onze haren in de knoop raken en afbreken. Met een satijnen kussensloop, die glad en zacht is, komt dit minder vaak voor. Om van droge en beschadigde lokken af te komen kan zo’n kussen al veel doen. Je leest hier meer over de voor- en nadelen van een satijnen kussensloop.

5. Wordt mijn haar droog omdat ik het teveel was?

Je hebt vast al wel eens gehoord dat je haar veel wassen allesbehalve goed is voor je lokken. Je haar te vaak wassen met een shampoo kan er namelijk voor zorgen dat je hoofdhuid te veel oliën aanmaakt, maar tegelijkertijd er ook voor zorgt dat je natuurlijke oliën worden weggewassen.

En dat is niet het enige: ook je haren wassen met heet water is ontzettend slecht voor je coupe. Resultaat is dat je haar er semi vettig uit gaat zien en je last krijgt van droge lokken. Je kunt het beste je haar 2 tot drie keer per week wassen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.